Glas Javnosti

OGLASILA SE DANIJELA ŠTAJNFELD: 'Ja ne moram nikome ništa da dokazujem, ZAŠTO ŽRTVE ĆUTE'?! (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića, glumica se oglasila na društvenim mrežama.

Štajnfeld je na svom Instagram profilu podelila nekoliko objava kojima je prokomentarisala današnju odluku tužilaštva.

-Uz ovu ženu svom silinom ui snagom i uz povike - VERUJEMO TI i uvek ćemo ti verovati! A što se tiče odluke tužilaštva ovo je samo još jedan dokaz koliko je važno boriti se za zakon po kojem će se odsustvo pristanka na seksualni čin direktno značiti i silovanje, navodi se u objavi koju je Štajnfeld podelila i kratko prokomentarisala sa "Tako je."

U drugoj objavi glumica je pitala "Zašto žrtve ćute", dok je u sledećoj podelila sliku na kojoj je pisalo "Danijela, uz tebe smo".

Štajnfeld je potom podelila sliku sa sledećim tekstom:

-Ja ne moram nikome ništa da dokazujem. Ja želim da žrtve imaju slobodu da prijave nasilje i pravo na podršku. I jedna žrtva je previše, a ima ih nebrojeno. To mora da prestane. I zato ja neću stati, napisala je glumica.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Danijela Štajnfeld (@danijelastajnfeld)

 

Podsetimo, kako je rečeno u Tužilaštvu, prijava je odbačena, jer nema osnova sumnje.

-Ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, rečeno je u Tužilaštvu za B92.net u vezi sa slučajem prijavom Štajnfeldove.

 

Danijela Štajnfeld prvo je svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, a onda je u javnosti iznela tvrdnje da ju je silovao "moćnih iz filmske industrije". Tek mesecima kasnije je policiji prijavila da ju je 2012. godine silovao stariji kolega - inače poznati glumac Branislav Lečić.

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR