Glas Javnosti

Oglasila se advokatica Zora Dobričanin o slučaju Štajnfeld-Lečić!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Poznata beogradska advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, komentarišući situaciju koja se zbiva oko glumaca Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića, kaže da kad je reč o bilo kom krivičnom delu, ono mora odmah da se prijavi nadležnim organima i istovremeno apeluje da se to ne radi preko društvenih mreža i medija, jer "nije dobro ni za okrivljene, ni za oštećene".

"Postoje, takođe, sankcije i zbog neprijavljivanja krivičnog dela. Jer, postoji nešto što se zove odgovorni građanin. Ni žrtva, kao ni svedok, nemaju pravo da ćute ni tren, zbog potencijalnih drugih žrtava", kaže advokatica, a piše Mondo.

Ona podseća i da se protok vremena odvija nauštrb dokaza, koji treba da se obezbeđuju odmah i što pre, a postoje neki dokazi koji se protokom vremena ne mogu obezbediti ili njihov kvalitet, a samim tim i snaga, bivaju na mnogo nižem nivou.

"A nikako nije dobro ni za pretpostavku nevinosti koja obavezuje sve i predstavlja ljudsko pravo i temelj pravne države", zaključuje Zora Dobričanin Nikodinović.

Danijela Štajnfeld je pre nekoliko meseci zapanjila srpsku javnost kada je otkrila da ju je "silovao moćnik iz filmske industrije", kojem je tek sada otkrila ime.

Glumica je krajem prošle nedelje doputovala iz Njujorka i dala izjavu tužilaštvu, a za silovanje optužila kolegu Branislava Lečića.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko je žrtva pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36. Ukoliko ste žrtva seksualnog zlostavljanja ili znate nekog ko jeste, javite se na SOS telefon Autonomnog ženskog centra 0800-100-007

(Glas javnosti/Mondo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR