Glas Javnosti

ODVUKAO DEVOJČICU U ŽBUNJE, PA JE UBIO: Podignuta optužnica protiv ubice iz Ripnja

Hronika
Autor: Glas javnosti

Optužnicom, koja je danas predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Stojana Ilića (37) zbog sumnje da je 10. aprila 2023. godine u Ripnju na svirep način ubio 16-godišnju devojčicu Nevenu P., a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

Optužnicom, koja je danas predata Višem sudu u Beogrradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom produži pritvor jer postoje osobite okolnosti ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i jer je za krivična dela za koje se tereti propisana kazna zatvora veća od 10 godina, odnosno jer su način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Nakon izvršenja ovog krivičnog dela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku. Nakon toga je izašao iz kuće i napustio lice mesta svojim vozilom.

Ubrzo nakon toga je uhapšen.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR