Glas Javnosti

ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENOM: Pretio vernicima ispred džamije

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sve vreme tokom sačinjavanja zapisnika osumnjičeni Mišel K. se krstio.

Viši sud u Beogradu odredio je do 30 dana pritvor Mišelu K. (48), koji se sumnjiči da je 13. novembra ugrozio sigurnost vernika i izlagao poruzi verske simbole u dvorištu beogradske Bajrakli džamije, dok su vernici obavljali obred.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, kao i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

Mišelu R. se na teret stavlja krivično delo izazivanje nacionalne rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina. Sumnja se da je on 13. novembra oko 18.20 časova u Gospodar Jevremovoj ulici u dvorištu Bajrakli džamije, u momentu kada su vernici obavljali verski obred “Jacija Namaz - poslednje peto klanjanje”, njima uputio poruke preteće sadržine - da je ta džamija lažna, da muslimani treba da nestanu, psovao im je majku muslimansku.  Pored ostalog je kazao:"Ja sam Mosad, majka mi je Jevrejka i treba vas ubiti".

Nakon toga je zaposlenom u Vakufskoj direkciji islamske zajednice pretio skalpelom, koji je izvadio iz džepa pantalona. Pored ostalih dokaznih radnji i ispitivanja svedoka, tužilaštvo će naložiti da se obavi psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog. Kako Tanjug saznaje, tokom saslušanja osumnjičeni je gestikulirajući pokazivao kako su mu usta zakopčana i da neće reč da progovori. Sve vreme tokom sačinjavanja zapisnika on se krstio.

Glas javnosti/K01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR