Glas Javnosti

ODREĐEN PRITVOR ČLANOVIMA BELIVUKOVOG KLANA: Rešović i Mihajlović osumnjičeni za DVA UBISTVA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tužilac za organizovani kriminal je nakon saslušanja odredio pritvor za Senada Rešovića i Dejana Mihajlovića, saradnike Veljka Belivuka. Rešović i Mihajlović su se branili ćutanjem.

Oni su osumnjičeni za učešće u dva ubistva, a juče su uhapšeni kao članovi organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Marka Miljkovića "Principi".

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, saopštio je sud.

Na ovo rešenje oni i njihovi branioci mogu da izjave žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Obojica su osumnjičena za krivična dela zločinačko udružovanje radi vršenja krivičnih dela i teška ubistva, a na saslušanju u tužilaštvu za organizovani kriminal branili su se ćutanjem, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu, prenosi Telegraf. 

Reševiću je osumnjičen za učešće u ubistvu Nikole Mitića, a Mihajloviću zbog učešća u ubistvu Zdravka Radojevića, pošto su pronađeni dokazi da je i on učestvovao u delu.

Nestanak Nikole Mitića prijavljen je 10. avgusta prošle godine. On je tog popodneva izašao iz kuće da se sretne sa sestrom, ali na zakazani sastanak nikada nije stigao. Signal Mitićevog mobilnog telefona poslednji put je registrovan u 17 časova tog dana.

 

 

Osumnjičeni Dejan Mihajlović se tereti da je 10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radivojevića.

Belivukovoj grupi se sada na teret stavlja ukupno šest teških ubistava, od kojih je za pet potvrđena optužnica prošlog petka odlukom Specijalnog suda.

Tom optužnicom tereti se ukupno 30 pripadnika ove grupe za pet teških ubistava, otmice, oružje, drogu, silovanje

Podsećamo, Rešović i Mihajlović su privedeni u ponedeljak po nalobu Tužilaštva za organizovani kriminal.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR