Glas Javnosti

ODLOŽENO SUĐENJE ZA PALJENJE KUĆE NOVINARA: Advokati Dragoljuba Simonovića u izolaciji zbog korone, nastavak zakazan za kraj avgusta

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nakon što su advokati nekadašnjeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića obavestili sud da se nalaze u samoizolaciji zbog navodnog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom, nastavak suđenja za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića pomereno je na kraj avgusta.

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da ročištu nisu prisustvovali optuženi Ivica Vuković, Viktor Gostiljac, kao ni advokatica Zora Dobričanin Nikodijević koja zastupa okrivljenog Vladimira Mihailovića. Umesto nje, na suđenju je bila prisutna njena pripravnica.

Kako je UNS-u rekla advokatica Ana Matić Alimpijević, sudu nije dostavljena nikakva potvrda advokatskog tima Dragoljuba Simonovića da se nalaze u samoizolaciji.

Jovanović je izjavio za UNS da je “smešno to što je kompletna odbrana Simonovića u samoizolaciji”, navodeći da bi se isti scenario mogao ponoviti u avgustu na sledećem ročištu. Sudija Slavko Žugić rekao je da situacija “nije dobra” s obzirom na jačanje virusa i godišnjih odmora koji se u ovo vreme zakazuju i naredne glavne pretrese zakazao za 24, 25, 26. i 27. avgust, s početkom u 9 sati, u zgradi Palate pravde. Naveo je da je planirano ispitivanje veštaka koji su utvrđivali uzrok požara i procenjivali štetu koja u kući nastala, kao i ispitivanje svedoka.

Ročištu su prisustvovali okrivljeni Simonović, Mihailović i Igor Novaković. Aeksandar Marinković, koji se sumnjiči da je ubacio motolovljev koktel u kuću novinara, i dalje je u bekstvu i za njim je raspisana poternica. Sudija je njegov slučaj odvojio od slučajeva ostalih okrivljenih. Jovanović je za UNS naveo da prema njegovim saznanjima Marinkovića niko do sada nije video, da je raspisana prvo lokalna i centralna, a zatim i međunarodna poternica.

- Traže ga po celom svetu. Došao sam do saznanja da su ga nepoznate osobe, u automobilu sa zatamnjenim staklima, tražile u blizini njegove kuće. Obavestim sam policiju o tome, kazao je Jovanović.

(Izvor: Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR