Glas Javnosti

ODBIJENA KAUCIJA OD 40 MILIONA DINARA: Osumnjičeni za ubistvo Blaže Đurovića ostaje u zatvoru

Hronika
Autor: Glas javnosti

Viši sud u Beogradu odbio je da odredi jemstvo za ukidanje pritvora Darku Veskoviću, jednom od optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Njegova odbrana ponudila je sudu 40 miliona dinara u nekretninama, kroz upis hipoteke, kao jemstvo da neće pobeći do kraja postupka.

Na ovo rešenje suda odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, rekla je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Vesković, kao i optuženi Nemanja Ivanov su u pritvoru više od dve godine, ali negiraju krivicu i povezanost za ubistvom Đurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je nekoliko meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su preneli da je Đurović ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Ivanov je u februaru 2018. godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković.

(Izvor:Kurir/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR