Glas Javnosti
Posta

ODAO GA GOVOR TELA: Ponašanje posle Jelenine sahrane SAMO PREDSTAVA ZA JAVNOST?!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Zoran Marjanović, koji je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora zbog ubistva supruge Jelene, u brojnim intervjuima, nakon zločina, govorio je o počiniocu teškog ubistva, sve vreme tvrdeći da su Bog i pravda na njegovoj strani.

Prvi intervju posle Jelenine sahrane, Zoran je dao novinarki Kurira Ljiljani Stanišić.

U tom razgovoru on je govorio o kobnom danu i šta se dešavalo na nasipu kada je Jelena nestala.

Međutim, njegovo ponašanje pred kamerom tada je moglo da se podvede pod stresnu situaciju zbog tragičnog gubitka, ali sada, pošto je osuđen, postavlja se pitanje - nije li ga još tada otkrivao govor tela? U nastavku pogledajte kako je tada govorio:

Sve je bila predstava za javnost?

Na obeležavanju treće godišnjice smrti svoje supruge Jelene, te 2019. godine Marjanović je bio vidno uznemiren i neraspoložen, gledao je u zemlju, a u jednom momentu je čak i zaplakao i pokrio lice rukama. Više puta je poljubio sliku, zagrlio spomenik i mazio Jeleninu sliku. Ništa bolja situacija nije bila ni kod spomen-ploče na nasipu u Crvenki, gde je pevačicino telo pronađeno.

Psihijatar Ivica Mladenović objasnio je tada da je evidentnoda je Zoran na groblju bio utučen.

- Govor tela uvek odaje čoveka, a ovde je reč o osobi koja je godinama u fokusu javnosti, što je veoma stresno, šta god mislili o njemu. Logično je da će on biti utučen na dan kada mu je žena ubijena. Napomenuo bih da je njegova tuga autentična, to je normalno ponašanje za ovakvu situaciju - kazao je tada naš sagovornik.

Međutim, Mladenović je ponovio da je Marjanović dosad bio sklon egzibicionizmu.

- Samo ljubljenje spomenika može biti predstava za javnost, pogotovo jer znamo da on ipak voli da bude u žiži javnosti, da se prezentuje, uprkos ovoj situaciji. Ipak, sve i da mu prija eksponiranje, evidentno je da mu nije svejedno - zaključio je tada psihijatar.

Kriminolog Zlatko Nikolić, koji je u međuvremenu preminuo, nakon pomena tvrdio je tada da je Marjanovićevo ponašanje na groblju "naučeno i primereno situaciji".

- Kod narcisa njegovog tipa postoji to naučeno ponašanje koje je primereno situaciji i okruženju. On nije ni smeo da bude tužan, a svako drugi bi zaista bio tužan na takvom mestu. Ovo je performans jer je imao publiku - oštar je bio tada kriminolog - preneo kurir.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP