Glas Javnosti

OD SAHRANE MU SE GUBI SVAKI TRAG! Celo selo se dalo u potragu ali bezuspešno

Hronika
Autor: Glas javnosti

Od petka, 19. novembra, nema ni raga ni glasa od Ivanjičanina Slavoljuba Parezanovića (82) iz sela Međurečje.

Njegov nestanak prijavljen je policiji, a, prema rečima rođaka, Slovoljub je poslednji put viđen na sahrani u blizini groblja u selu Grbići, odakle je krenuo pešice kući.

Tri dana već traje potraga komšija, prijatelja i rodbine za Slavoljubom, ali bezuspešno.

Samonicijativno se organizovalo čitavo selo kako bi nama, članovima porodice, pomogli u potrazi. Deda nije bio dementan, plaši nas da je sasvim slučajno skrenuo na jedan od šumskih puteva i kako je teren jako nepristupačan, a putevi se račvaju, nije umeo da se vrati. Pretpostavljamo da je krenuo da luta i da ga je zetekla noć u šumi, plašimo se za njegov život. Ovo je planinski kraj i noći su veoma hladne - rekla je unuka Ana.

Ona apeluje na sve nadležne organe da pomognu porodici kako bi pronašli dedu Slavoljuba, jer svakim danom dodatno se povećava rizik za njegov život,prenose Novosti.

Mnogo bi nam značilo ako bi se u potragu uključili profesionalci. Policajci, Gorska služba spasavanja, ili vatrogasci dobrovoljci. Oni bi mogli da prečešljaju teren, jer najverovatnije je deda zalutao u šumi. Mala je verovatnoća da se nešto drugo dogodilo. Plašimo se da se ne obistine naše najcrnje slutnje, ali ipak u nama živi tračak nade. Čak iako dođe do onog najgoreg želimo da ga nađemo pre nego što padne sneg, kako bi ga bar dostojanstveno ispratili na onaj svet – zaključila je Ana.




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR