Glas Javnosti

OD EMILIJE (14) IZ ĆUPRIJE NEMA NI TRAGA NI GLASA: Izašla iz kuće 13. aprila i NESTALA, policija pregledala i nadzorne kamere

Hronika
Autor: Glas javnosti

Za devojčicom Emilijom Jovanović (14), koja je nestala 13. aprila u Ćupriji nakon što je napustila svoju kuću, još uvek se traga, a porodica i prijatelji svakodnevno putem svojim društvenih mreža mole javnost za pomoć.

Emilija je nestala 13. aprila rano ujutru kada je napustila svoj dom, a sumnja se da je nakon izlaska ušla u automobil i otišla u nepoznatom pravcu. Emilijina majka Nataša Jovanović, uputila je potresan apel svima koji žele da joj pomognu da pronađe ćerku. Majka devojčice redovno ide u policiju kako bi proverila kako napreduje potraga za devojčicom.

– Ona se iskrala iz kuće, ujutru sam videla da je nema. Deteta mi nema nedelju dana, šta da mislim, šta jedna majka može da misli – rekla je Nataša.

Policija je ispitala sve koji bi mogli da imaju bilo kakve informacije, među kojima su i Emilijini drugari iz odeljenja. Ispitane su i sve njene drugarice, ali niko do sada nije pružio informaciju koja bi pomogla da se pronađe ova četrnaestogodišnja devojčica.

Građani Ćuprije su dali podršku porodici i organizovali zajedničke potrage za Emilijom. Kako saznajemo, policija je pregledala snimke video-nadzora koje postoje na obližnjim objektima, pa čak i širom grada, ali za sada nisu dobili nikakvu naznaku gde bi devojčica mogla da se nalazi. Pa čak ni da li je sama otišla od kuće ili je bila prisiljena na to!

Majka nestale devojčice je ranije zamolila i da meštani provere svoje vikendice u Ćupriji i okolini.

Igor Jurić, koji je na čelu Centra za nestalu i zlostavljanu decu, apelovao je na građane koji imaju bilo kakve informacije o devojčici da se jave policiji i ističe da je dete u ugroženoj situaciji. Devojčica je visoka 160 centimetara, ima 50 kilograma, braon oči i kosu.

– Naši ljudi iz organizacije su bili u kontaktu sa ocem devojčice. Znamo da je nestala, podelili smo apel. U kontaktu smo i sa ljudima iz MUP-a Srbije. Zasigurno znamo da se ona intenzivno traži – priča Jurić.

Vreme koje je proteklo od trenutka nestanka ukazuje na ozbiljnost situacije. Kada su u pitanju deca, nije bitno da li su otišla sama od kuće ili pod nekim drugim okolnostima, već je veoma važno da se za devojčicom aktivno traga.


– Govori nam da je to sada već ozbiljna situacija, devojčica je ugrožena bez obzira da li je ona otišla svojevoljno ili je žrtva krivičnog dela. Često se dešava da deca nesvesno odlaze samovoljno i onda postaju žrtve seksualnog zlostavljanja. Ako je neko dete i nekoliko puta odlazilo od kuće, treba isto da je tražimo kao prvi put i shvatimo veoma ozbiljno – ističe Jurić.

On se već godinama bori za uvođenje Amber alert sistema, koji će stupati na snagu odmah po nestanku deteta. MUP je prihvatio uvođenje ovog sistema i početak se očekuje već ove godine.

Glas javnosti/Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR