Glas Javnosti

OD BRUTALNOG PREBIJANJA PROŠLO JE OSAM GODINA: 'BATINAŠI' od snažnog momka napravili BILJKU, ali mladi KRAGUJEVČANIN postao ČUDO MEDICINE, sada mu treba naša POMOĆ!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Tragična sudbina zadesila je mladića iz Kragujevca, Stefana Jovanovića koji je tada imao samo 18 godina. Naime, ovaj, tada srednjoškolac, brutalno je pretučen bejzbol palicom kada je na poziv svoje školske drugarice izašao iz škole.

Stefana je brutalno tukao Darko Radivojević sa „pomoćnikom“ Nikolom Šitoom, koji trenutno služe svoje kazne u zatvoru. Darko koji je i ranije osuđivan zbog napada na jednog đaka na kojeg je nasrnuo sekirom i školskog policajca za zlodelo nad Stefanom dobio je 12 godina, a Nikola 4.

Foto: Facebook

Naime, Stefan je izašao iz škole koju je pohađao u Kragujevcu na poziv prijateljice kojoj je inače govorio da dečko sa kojim se zabavlja nije za nju i da je problematičan. Njen dečko je bio upravo Darko.

Stefan se tog kobnog 28. marta 2013. našao sa drugaricama u kafiću kada su upali Darko i Nikola i brutalno ga prebili bejzbolkom. Stefan je ostao da leži u lokvi krvi dok nije došla Hitna pomoć.

Lekari su se dugo borili za mladićev život, a rađena mi je operacija mozga i uloženi su ogromni napori da mu se spase ruka.

Stefan je u komi bio dva i po meseca, a kada se probudio krenuo je da živi život ispočetka. Učio je da hoda, da pomera ruke, da govori... Oba oka su mu izgubila funkciju, desno u potpunosti, a na levo je video samo senke.

Stefan Jovanović, sportista iz Kragujevca umalo je izgubio život, a kada su tu uspeli da ga spasu, predviđanja su bila da će ostati samo biljka i ništa više.

Ipak, zahvaljujući ogromnim naporima njega i njegove porodice Stefan je uspeva postepeno da vraća sposobnosti koje je imao. Kao najveći problem ipak ostaje njegov vid.

- Lekari su ostali u čudu kada su videli kako teče moj oporavak, i misle da sam fenomen u medicini da se posle tolikih povreda ovako oporavim - rekao je stefan za Pink.

Ovaj brutalan napad na Stefana je ostavio ogromne posledice, ali i dalje mu je potrebna pomoć da bi otišao u Rusiju na operaciju očnog živca.

Apaluje se na sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu Stefanu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR