Glas Javnosti

OD BARBARE DO MONIKE: Zbog njihovih tragičnih sudbina plakala je cela Srbija!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

U Srbiji je u poslednjih nekoliko godina prijavljeno mnogo nestanaka, a većinom je potraga bila za osobama ženskog pola. U moru ovakvih slučajeva, većina je imala srećan kraj, ali mnogo je tragičnih sudbina zbog kojih poželimo da ne živimo na ovoj planeti, ili onih čija agonija nikada nije završena.

Barbara Vitez

Na jučerašnji dan pre četiri godine nestala je Barbara, tada učenica prvog razreda Srednje ekonomsko-trgovinske škole. Po povratku sa drugaricine rođendanske proslave Barbari se gubi svaki trag, a tako je ostalo do danas. Po zvaničnoj verziji, devojčica se okliznula i pala sa mosta u reku Tisu, što su prijavila njena dva drugara, koji su te večeri bili sa njom.

Ipak, pravi odgovor na pitanje „šta se zapravo dogodilo sa Barbarom“ još uvek niko nije dao.

Foto: Nestalisrbija

O Barbarinom nestanku koji još nema epilog, obavešten je i Interpol. Naime, njeno ime i prezime sa fotografijom se od marta 2018. godine nalazi na takozvanoj žutoj poternici, odnosno, na listi nestalih osoba za kojima se traga.

Biljana Đorić

Devetnaestogodišnja Biljana Đorić, tada studentkinja Ekonomskog fakulteta, nestala je 2015. godine u Kraljevu, a rema rečima njenih roditelja tog 2. decembra 2015. godine iz Kosovske Mitrovice, gde je studirala, otišla je u Kraljevo u kojem je ranije živela i tada joj se gubi svaki trag.

Policija, koju su obavestili Biljanini roditelji, je raspisala međunarodnu Interpolovu poternicu i krenula u potragu, međutim ni posle 5 godine od ove devojke nema ni traga ni glasa.

Foto: Printscreen

Ono što je najviše zaintrigiralo javnost jeste da je Biljana na trafici ostavila pasoš i mobilni telefon, uz reči da će neko doći to da pokupi.

Kao i sve od tog decembra 2015, i ova misterija je ostala nerešena.

Tijana Jurić

Tijana Jurić, petnaestogodišnja devojčica iz Subotica oteta je i ubijena u noći između 25. i 26. jula 2014. godine u blizini sela Bajmoka. Poslednji put viđena je 25 minuta posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra „Rata“ u Bajmoku.

Za tijanom se tragalo 12 dana, a tragičan kraj je došao 7. avgusta kada joj je pronađeno telo na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor.

Foto: Youtube/Printscreen

Za nezapamćen zločin osumnjičen je Dragan Đurić iz Surčina, radnik u tamošnjoj mesari „Ambar“.

A daljim ispitivanjem utvrđeno je da je Tijana bila pretučena, silovana, a potom zakopana.

Ivana Podraščić

Četrnaestogodišnja devojčica iz Batajnice, Ivana Podraščić, nestala 29. jula 2014. godine kada se uputila ka Kanarevom brdu.

Porodica je nestanak prijavila tek 9. avgusta, pod obrazloženjem da je i ranije bežala od kuće i da su verovali da će se vratiti, međutim od ivane nije bilo ni tragam danima.

Foto: Wikipedia

Telo devojčice, u fazi raspadanja, nađeno je u dvorištu trošne kuće tek 1. septembra, koju je njen ubica Darko Kostić iznajmljivao u Rakovici.

Ivana je silovana, a zatim davljena i sa više udaraca motikom ubijena, krajem jula. Njeno telo je osumnjičeni Darko Kostić, koga je policija uhapsila, zamotao u ćebad i sunđere, a zatim zakopao u dvorištu kuće.

Monika Karimanović

Srećan kraj, ali ipak tragičnu sudbinu imala je Moniku Karimanović, dvanaestogorišnja devojčicu koja je 10 dana proživljavala agoniju dok je bila oteta. Moniku je oteo Ninoslav Jovanović, „poznatiji“ kao Malčanski berberin.

Moniku je Jovanović oteo oko 7.30 sati 20. Decembra prošle godine, kada je dete krenulo u školu u Brzom Brodu. Jovanović je radio neke poslove u jednoj od kuća u Suvom dolu i verovatno je pratio danima njeno kretanje tako da je 20. decembra ukrao automobil, sivi "Punto" i oteo dete na putu do škole.

Foto: Facebook/Printscreen

U desetodnevnoj potrazi policije, Žandarmerije, Vojske, lovaca i dobronamernih građana pretresena je svaka kuća, svaki podrum, a na tom prostoru ima na stotine napuštenih domova gde je otmičar krio Moniku.

Ipak, Monika je pronađena živa i zdrava, a 17 dana kasnije i Malčanski berberin koji je priveden licu pravde.

Nikada ne možemo biti sasvim sigurni u bezbednost naše dece, ali možemo kao država da se pokrenemo i stanemo na put ovakvim (ne)ljudima i sprečimo da se ovakvi slučajevi ponove.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR