Glas Javnosti

OBJAVA FOTOGRAFIJA BELIVUKOVIH ŽRTAVA OLAKŠANJE NJEGOVOJ ODBRANI? Pokret Crno na belo otkrio pozadinu takve odluke!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Kada je pre dva dana ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na televiziji sa nacionalnom frekvencijom objavio jezive fotografije obezglavljene žrtve, kako je naveo Belivuka i njegovog klana, javnost u Srbiji ostala je zgrožena ovim prizorima, ali vlasti najavljuju da će ih biti još.

Na fotografijama su se videli članovi kriminalne grupe Belivuk i Srđan Lalić, koje drže osobu sakrivenog identiteta, kako je naveo Vulin, „pred klanje“, obezglavljeni leš proboden sa više noževa iz kog se cedi krv u kantu, otkinuta ljudska stopala.

Prikazane su i fotografije paketa, za koje je Vulin tvrdio da sadrže kokain, kao i fotografije osumjičenih na bazenu i na letovanju.

- Sve (žrtve) su navijači Partizana, klali su ih drugi navijači Partizana, utvrdili smo identitet svih do jednog… (Fotografije) su njihovi trofeji, oni su se time hvalili - naveo je ministar unutrašnjih poslova.

Ipak, brojni pravnici složni su u oceni, da je objavljivanje ovakvih fotografija u najmanju ruku diskutabilno.

Pokret Crno na belo, koji predvodi profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu, inaču, nekadašnji predsednik uprave fudbalskog kluba Partizan, Vladimir Vuletić otkrio je u svojoj objavi na društvenim mrežama, moguću pozadinu ovakvih objava.

- Insistiranje na objavljivanju dokaza iz optužnice, čak i pre podizanja optužnice, po svemu liči da kriomice upozoravaju Belivuka na dokaze u tužilaštvu i daju im unapred prostor da što bolje pripreme odbranu. Krivičnim delom brane krivična dela - stoji u saopštenu.

Inače, Vuletić je još u junu registrovao svoj pokret "Crno na belo", kao što je to ranije i najavio.

- Ovo je pokret koji će najviše ličiti na ono što su projektovali studenti na protestima 1996. godine, kada su program definisali sa ‘Ne desno, ne levo, već pravo, ne bezakonje već pravo’ i pokušaćemo da građanima ponudimo program koji se može svesti na poruku da je jedino pravna država garant za sve - kazao je tada Vuletić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR