Glas Javnosti

NOVOSADSKI LEKAR OSUĐEN NA SEDAM GODINA ZATVORA: Pokušao da obljubi maloletnicu!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Sudski veštak i lekar i Novog Sada proglašen je krivim za obljubu prema detetu u pokušaju i osuđen je na sedam godina zatvora.

Okrivljeni Takač Šandor iskoristio je loše uslove u kojima devojčica živi, te je mamio kod sebe u vikendicu kako bi joj davao telefon i tablet na korišćenje. Maloletna devojčica zapisivala je sve u svom dnevniku koji je vodila, te je na osnovu toga krivični postupak i pokrenut.

On oštećenoj mora da zbog duševnih bolova i zbog povrede ljudskog dostojastva isplati iznos od 300.000 dinara. Njemu je produžen pritvor zbog bojazni da zbog da bi mogao da ponovi delo.

 

Tim veštaka sudske psihijatrije i psihologije je naišao da je maloletna oštećena sposona da da verodostojan iskaz i da nije sklona konfabulacijama, a sud je odredio predlog odbrane da se maloletna devojčica ponovo sasluša  jer bi prema nalazima veštaka to to za nju predstavljao ponovnu traumatizaciju.

Sud je odbranu okrivljenog prihvatio u  smislu da je on nju primamio u svoju vikendicu, kao i da joj je davao na korišćenje svoj mobilni telefon i tablet, što je i devojčica potvrdila ali ne prihvata da nije vršio polne radnje prema devojčici u cilju zadovoljenja polnog nagona.

 

Prema navodima veštaka Takač Šandor je privremeno uvodio u svet seksualnosti, sudskopsihijatrijskoj literaturi, upravo je razlika između pedofila i silovatelja u intenzitetu ispoljavanja agresivne šarže, gde pedofil deluje kao "dobronamerni čikica", a silovatelj je agresivan gotovo kao ubica.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR