Glas Javnosti

NOVO SAZNANJE U SLUČAJU PERIŠ! Oglasio se otac nakon razgovora sa PRIJATELJIMA sina

Hronika
Autor: Glas javnosti

Otac Mateja Periše, mladića za kojim se traga 90 dana, izašao je u javnost sa novim saznanjima.

Iako hrvatska policija nije primila službeno obaveštenje od kolega iz Srbije, piše hrvatski "Jutarnji list", iz izvora bliskih istrazi saznali su da telo koje je proteklog četvrtka izvučeno iz Save u beogradskom naselju Umka u Ulici Dan boraca nije Matej Periš (27) Splićanin koji je nestao pre tačno tri meseca, 31. decembra prošle godine.

Telo je bilo u visokoj fazi raspadanja, a nađeni su delovi odeće, crna trenerka i crni prsluk, i upravo je to bilo ključno da se ustanovi da se ne radi o Mateju Perišu koji je, kako se vidi na poslednjim snimkama sigurnosnih kamera, trčao u tamnoj majici kratkih rukava i svetlim patikama. Iste takve patike imao je i njegov otac i on ih je dostavio beogradskoj policiji kako bi im pomogle u potrazi.


Nenad Periš, Matejev otac, nedavno se vratio u Split, ali je i dalje u svakodnevnom kontaktu s policijom u Beogradu koja već treći mesec traga za njegovim sinom koji je te kobne noći oko dva sata iz nepoznatog razloga napustio klub "Gotik" u kom je bio sa svojim društvom iz Splita. Poslednji je put viđen kako silazi na plato kod savske obale kod restorana "Sava nova". Analizirajući hiljade snimaka sigurnosnih kamera i signale mobilnog telefona istražitelji su zaključili da se objekat koji je snimljen iste noći u Savi poklapa sa signalom mobitela Mateja Periša i da se taj signal gubi negde kod Velikog ratnog ostrva koje je tokom istrage detaljno pretraženo.

- Policija profesionalno radi svoj posao, čujem se s njima i, nažalost, zasad nema novih rezultata u potrazi. Ali, ja i dalje verujem i nadam se da će potraga dati rezultat i da ćemo doći do istine o Matejevom nestanku. Razgovarao sam opet s njegovim prijateljima koji su bili s njim u Beogradu i oni su i dalje potreseni njegovim nestankom te pokušavamo da otkrijemo šta se dogodilo te noći da je Matej onako napustio klub - rekao nam je Matejev otac Nenad.


Beogradska policija je nekoliko dana nakon potrage službeno saopštila Matejev odlazak iz kluba "Gotik" u Beton hali nije posledica nekog sukoba ili krivičnog dela. Hrvatska je policija obavila razgovor i s Matejevim prijateljima, ali i s osobama iz Zadra koje su te noći bile blizu društva iz Splita. Policija je proveravala i sve dojave koje su ukazivale da je Matej negde viđen, analizirala razgovore, ali fizički Matejev mobilni telefon nije pronađen.

Potraga s neizvesnim ishodom za nestalim Splićaninom ulazi u četvrti mesec, a o njegovom je nestanku obavešten i Interpol.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR