Glas Javnosti

NOVINAR U NOVOM SADU PRETUČEN ŠIPKOM: Daško Milinović napadnut uoči emisije!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Daško Milinović, novinar i radijski voditelj, napadnut je jutros u Novom Sadu, i to neposredno pred početak njegove emisije "Daško i Mlađa".

Napadnut je u ulici Vojvode Knićanina, a Milinović je tokom emisije rekao da se napad dogodio u blizini Osnovne škole "Vasa Stajić".

Dodao je da je najpre poprskan suzavcem u oči, a onda su ga dvojica mladića napala šipkom. Rekao je i da je u četvrtak primetio kako ga ista dvojica čekaju dodajući da bi mogao da ih prepozna.

Ministarstvo kulture i informisanja i NUNS osudili napad na novinara.

- Pozivamo nadležne organe da ovaj slučaj kao i sve druge napade na novinare tretiraju kao prioritetne. Ministarstvo još jednom ističe da se svim novinarima i medijskim radnicima mora omogućiti da nesmetano rade i obavljaju svoj posao, a da tom prilikom njihova lična bezbednost i profesionalni integritet ne smeju biti dovedeni ni jednog trenutka u pitanje - piše u saopštenju.

Nezavisno udruženje novinara Srbije takođe je najoštrije osudilo mučki napad u Novom Sadu na novinara Daška Milinovića.

- Izražavamo zebnju za bezbednost novinara Milinovića budući da se ovde evidentno radi o jednoj organizovanoj akciji. Takođe, ovaj rukopis napada podseća i na ranije brutalne poduhvate iz mračne prošlosti prema pripadnicima novinarske profesije. Već duže vreme upozoravamo na atmosferu u društvu koje dovodi do ovakvih napada prema novinarima koji se kritički odnose prema određenim temama - saopštio je NUNS.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR