Glas Javnosti

NOVI SKANDAL SA ŠVAJCARSKIM BANKAMA: Procurili TAJNI RAČUNI, među imenima i MIŠA BANANA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Veliko curenje informacija u moćnoj Svis banci, otkrilo je skrivena bogatstva klijenata, od kojih su mnogi uključeni u šverc droge, pranje novca, korupciju i druga ozbiljna krivična dela. Među njima je i državljanin Srbije, Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, piše Gardijan.

Prema ovom listu, više od 30.000 klijenata Kredit Svis banke širom sveta pogođeno je izlaženjem u javnost informacija koje su otkrile ko su vlasnici sume od preko sto milijardi švajcarskih franaka, koliko se čuva u jednoj od najpoznatijih finansijskih institucija.

Među društvom koje čine milijarder koji je naručio ubistvo libanske pop zvezde, trgovac belim robljem sa Filipina, korumpirani političari iz Ukrajine i Egipte, nalazi se i Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, osuđen u Beogradu na kaznu od deset godina zatvora zbog šverca kokaina za Južnu Ameriku.

Na računu jedne od njegovih kompanija, koji je ugašen još 2010. godine, nalazilo se 3.4 miliona švajcarskih franaka.

Novinari Gardijana pokušali su da kontaktiraju Radulovićevog advokata, međutim on nije dostavio odgovor na njihova pitanja. Radulović je, podsećamo, bio deo grupe Darka Šarića, kojoj se u Srbiji, ali i drugim zemljama, sudi već godinama. Istraga protiv pripadnika grupe počela je još 2008. godine, akcijom "Balkanski ratnik". Raduloviću, jednom od ključnih ljudi klana, od tada se gubi svaki trag.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR