Glas Javnosti

NOVI POLICIJSKO SINDIKALNI SAVEZ OBJAVIO: Preuzimamo BORBU Nataše Prišić protiv kriminala u EPS!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Novi policijsko sindikalni savez već duži vremenski period u saradnji sa Natašom Prišić radi na prikupljanju dokaza u vezi malverzacija, kriminala i korupcije.

Novi policijsko sindikalni savez već duži vremenski period u saradnji sa Natašom Prišić radi na prikupljanju dokaza u vezi malverzacija, kriminala i korupcije na razne načine izvršenih na štetu budžeta Republike Srbije, EPS i građana Republike Srbije.

Zloupotrebom određenih bezbednosnih struktura prvenstveno iz redova policije, a sve dolaskom za ministra Bratislava Gašića, „presretena“ je komunikacija između predstavnika sindikata i Nataše Prišić pa u cilju pokušaja zastrašivanja i odustajanja od gonjenja došlo je do brutalne zloupotrebe od strane 8 pripadnika SBPOK-a MUP-a Republike Srbije kojom prilikom su presreteni predsednik sindikata Momčilo Vidojević, njegovo vozilo pretresano, nad njim preduzete određene mere i radnje bez adekvatne zakonske osnove dok je Nataša Prišić koja je u tom trenutku bila u društvu Vidojevića na brutalan način i uz neosnovanu primenu fizičke snage lišena slobode i zadržana u pritvor više od 26 sati, prenosi NPSS.

Zbog svega navedenog danas je Novi policijsko sindikalni savez predao Krivičnu prijavu protiv više lica i to:

- Službenika SBPOK kapetana policije Milorada Stevanovića
-  Poručnika Marije Žarković,

- Zamenika javnog tužioca Mirjane Stojkovac,
- Sudije Nikole Mikića,
- „šefa“ zatvorske jedinice u palati pravde izvesnog Igora H.
- Rukovodstva EPS-a Milorada Gršića, Nenada Dilberovića, Igora Bečića, Gorana Janjuševića, Gorana Lepojevića, Igora Marinkovića i ostalih saučesnika.

Krivična prijava je podneta zbog postojanja osnova sumnje da su u saučesništvu izvršili krivično delo ZLOSTAVLJANJE I MUČENJE iz člana 137.stav3.u vezi sa stavom 2. KZ na štetu Nataše Prišić.


U ime sindikata krivičnu prijavu je predao Zdravko Rajević, potpredsednik sindikata i predsednik odbora za borbu protiv kriminala i korupcije.


Ovakav način demostriranja sile očigledno je imao za cilj da se zastraše prvenstveno predsednik sindikata Vidojević a potom i njegovi najbliži saradnici kako bi odustali od namere da se pred lice pravde izvedu prvenstveno bivši  i sadašnji visokopozicionirani rukovodioci EPS-a Gršić i Dilberović, rodbina pojedinih ministara kao i određeni broj sudija i tužilaca.

Ono što moraju da znaju Grčić, Dilberović i ostali da je sav dokazni materijal u „sigirnim rukama“ te da očekuju u narednom periodu da sve prvo dostavimo tužilaštvu a potom i da javnost o svemu tome  upoznamo, istako je u svom saopštenju Novi policijsko sindikalni savez.

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR