Glas Javnosti

NOVI DETALJI TRAGEDIJE U VRANJSKOJ BANJI: Motiv za surovo ubistvo supružnika bio ZELENAŠENJE?!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Slavoljub Mladenović (47), zvani Šinter, i njegova nevenčana supruga Branka Anđelković (41) brutalno su ubijeni u dvorištu svoje kuće u naselju Ćosiki kod Vranjske Banje. A kao najnoviji detalji javljaju se saznanja da su oni ubijeni zbog njegovog zelenašenja, iako je živeo od socijalne pomoći.

Istražitelji su navodno došli do saznanja da je Slavoljub Mladenović novac davao na kamatu.

-Koliko novca je davao i pod kojim uslovima, utvrđuje se. Postoji mogućnost da neko od njegovih dužnika više nije mogao da vraća osnovni dug i kamatu, koja je, pretpostavljamo, bila enormna. Verovatno je sa Mladenovićem prvo pokušao da se dogovori i snizi dug, na svotu koju je zaista pozajmio, ali kada nije uspeo u tome, okrenuo se onoj krajnjoj meri u rešavanju te vrste problema, ubijanju zelenaša- saznaje se od izvora povezanog sa istragom.

Mladenović je nekoliko puta bio u zatvoru zbog raznih krivičnih dela, i po izlasku nije bio zaposlen već ga je izdržavala nevenčana supruga ali je primao i socijalnu pomoć, iako nije bio invalid niti teško bolestan i nesposoban za rad.

Foto: Youtube/Printscreen

Posebno je interesantno odakle njemu, kome su zvanična primanja socijalna pomoć, novac za zelenašenje. I dalje se istražuje da li je to bila "zarada" od nekih drugih aktivnosti s one strane zakona ili je možda radio za nekog, bio posrednik u pozajmljivanju novca, pri čemu je njegova "plata" išla na procenat. U oba slučaja zanimljiva je prošlost ubijenog Mladenovića.

Naime, moguće je da je i dalje imao upliva u poslovima zbog koji je ranije hapšen - krađa i droge, ali i da je nekom saradniku "pomagao" tako što je njegov novac davao pod kamatu.

Slavoljubova nevenčana supruga Brankica Anđelković, ustanovljeno je, nije bila povezana sa kriminalnim aktivnostima i veruje se da je bila kolateralna šteta, ubijena je samo jer se u pogrešno vreme našla na pogrešnom mestu. Oboje su upucani iz neposredne blizine, Brankica Anđelković u leđa, a Slavoljub Mladenović u grudi. Usmrćeni su iz lovačke puške, a Slavoljub je u ruci imao baterijsku lampu. Verovatno je izašao iz kuće kad je primetio nešto sumnjivo u dvorištu, pa je poneo lampu da osvetli prostor. Njegova nevenčana supruga je, veruje se, čula galamu, možda prepirku Mladenovića i ubice, a možda pucnjavu i izašla iz kuće da vidi šta se dešava.

Foto: Youtube/Printscreen

Slavoljub je ubijen hicima u grudi, a Brankica u leđa te je moguće da je ona pokušala da pobegne, ali da je u momentu kada se okrenula da bi se spasla, napadač je usmrtio, jednostavno da ne bi ostavio svedoka zločina. Oboje su nađeni u donjem vešu, što može ukazati da su nešto čuli u dvorištu.

Podsetimo, beživotna tela je našao Brankičin otac nakon što su ga njene kolege obavestile da nije došla na posao, ali i da se ne javlja na njihove pozive. Šokirani čovek odmah je obavesti policiju i obavljen je uviđaj.

Brankica i Slavoljub su poslednjih godina živeli u vikendici koju su im kupili njeni roditelji, koji su ih, pored ubice, poslednji videli žive jer su samo nekoliko sati pre nego što su usmrćeni bili kod njih u gostima.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR