Glas Javnosti

NOVI DETALJI PUCNJAVE U NOVOM PAZARU: Upucana žena išla u VRTIĆ po dete, pa 'zaradila' METAK! U bolnici ŠOKIRANO ponavljala 'Šta se ovo desi'

Hronika
Autor: Glas javnosti

Novopazarka koja se našla na pogrešnom mestu u pucnjavi koja se dogodila u utorak nalazi se u stabilnom stanju nakon operacije i to samo zato što je brzom reakcijom lekara Opšte bolnice spašena.

M.M. (32), koja je u utorak ranjena u vatrenom okršaju zavađenih Novopazaraca, umalo je nastradala ni kriva ni dužna, i to dok je išla u vrtić po dete! U trenutku kada je slučajna prolaznica pogođena i kada je kao pokošena pala na ulicu, telefonom je razmenjivala poruke s mužem, koji je bio na putu. Pukom srećom i brzom intervencijom hirurške ekipe u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, ona je preživela.

Preživela pukom srećom

- Ona je danas, na sreću, bolje. Posle ranjavanja, njen suprug hitno se vratio u grad - rekli su juče prijatelji povređene. Dr Izet Tutić, poznati novopazarski hirurg, ispričao je da je žena bila u teškom stanju, mnogo je krvarila, bila je u stanju šoka i uznemirena.

- Samo je ponavljala: "Šta se ovo desilo?", a pominjala je i svoje dete, po koje je bila pošla u obdanište. Pogođena je u desnu stranu grudi, morali smo hitno da intervenišemo, nije bilo nimalo vremena za čekanje. Uspeli smo da zaustavimo krvarenje i da stabilizujemo stanje - kaže dr Tutić.

Po njegovim rečima, ovu pacijenkinju narednih dana očekuje još jedna operacija, kada se stanje još više popravi, vađenje olovnog zrna iz grudnog koša. Dr Tutić u utorak je operisao i muškarca M. K. (39), koji je bio meta napada. On je pogođen sa dva hica u karlicu.

Sukob iz kafane prenet na ulicu

Nekoliko sati posle obračuna, otac i sin H. A. (45) i A. A. (23), koje policija sumnjiči da su učestvovali u pucnjavi, a zatim pobegli, predali su se policiji. H. A. na teret se stavlja ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno nošenje oružja, a njegov sin se tereti za nasilničko ponašanje. Kao motiv pucnjave pominje se tuča od pre mesec i po dana u kafani čiji su vlasnici osumnjičeni. Tada je prebijen blizak rođak juče upucanog M. K., koji je završio u bolnici. Navodno, sukob iz kafane prenet je na društvene mreže.

- H. A. i njegov sin, koji su bili u kolima, i M. K., koji je takođe bio u vozilu, sreli su se blizu zgrade policije. Posvađali su se, a A. A. je pesnicom kroz prozor udario M. K. Onda je je H. A. potegao pištolj. Ispaljena su tri hica, dva su pogodila M. K., a jedan ženu koja je slučajno prolazila drugom stranom ulice - kaže izvor.

Policajac  zaustavljao krvarenje

Posle ispaljenih hitaca, iz zgrade Policijske uprave, koja je u neposrednoj blizini, među policajcima koji su istrčali bio je i Ivan Milojević. On je dotrčao do teško povređene žene i rukama, sve dok nije stigla Hitna pomoć, pokušavao da zaustavi krvaranje.

- Strašno šta se desilo, usred dana! I deca su tuda prolazili, kao i drugi ljudi. Užas - pričali su juče šokirani Novopazarci.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR