Glas Javnosti

NOVI DETALJI ISTRAGE O NESTANKU DANKE ILIĆ: Bečka policija traži DVE RUMUNKE sa snimka! (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Posle pojavljivanja snimka iz Beča na kom se možda nalazi nestala Danka Ilić, Markos Ditrih, predstavnik bečke policije, kaže da se radi o tekućoj istrazi i da oni o tome ne mogu davati detalje, ali i da ih nemaju previše.

Kako ističe, glavni problem je što je prošlo previše vremena otkako je snimak nastao do obaveštavanja austrijske policije.

- Postoji taj snimak o jednom događaju u subotu popodne, na jednoj tramvajskoj stanici. Bečka policija pokušava da nađe dve žene koje se nalaze na snimku, rekao je Ditrih o slučaju nestale Danke Ilić.

Dopisnica RTS-a iz Beča kaže da nije problem za policiju da pronađe te dve osobe ako su u Beču, ali da postoji mogućnost da su već otišle za Mađarsku ili Rumuniju.

Problem je, kako je Ditrih objasnio, način na koji je taj video došao do policije.

Napominje da je izgubljeno dosta vremena, oko 10 sati, dok je video poslan mejlom srpskoj policiji, a onda je srpska policija kontaktirala austrijsku policiju. Ako je na pomenutom snimku regularna situacija, ako su na njemu zapravo bile dve žene sa svojim detetom ili sa detetom jedne od njih, to će se pronaći.Austrijska i srpska policija u stalnom kontaktu

Ambasador Srbije u Beču je pohvalio saradnju sa austrijskom policijom i dodao da su dve policije u stalnom kontaktu.

Podsetimo, svi članovi porodice majke i oca nestale Danke Ilić (2) danas i narednih dana će davati izjave u policiji.

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić, odmah obaveste srpsku ili austrijsku policiju. Interpol je raspisao žutu poternicu zbog nestanka dvogodišnje devojčice iz Srbije.

Žuta poternica se raspisuje u slučaju potrage za nestalim licima ili zarad identifikovanja osobe koja ne može da se samoidentifikuje.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak, oko 13.45 časova, u Banjskom polju kod Bora. Devojčica je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinastozelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Mišljenja i stavovi u ovom tekstu nisu nužno stavovi redakcije "Glasa javnosti"


Glas javnosti/V02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR