Glas Javnosti

NOVI DETALJI O LIKVIDACIJI KOŽARA I HADŽIĆA: Ista četiri čoveka ubijala Škaljarce po Grčkoj, kamere sve snimile!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Najnovije informacije do kojih je došla grčka policija tokom istrage ubistva vođa škaljarskog klana Alana Kožara i Damira Hadžića bacaju sasvim novo svetlo na vezu između dva zločina koja su potresla Grčku ove godine.

Prvo su u januaru u Atini izrešetani Stevan Stamatović i Igor Dedović, da bi u julu najverovatnije ista ekipa na sličan način izvršila ubistvo Kožara i Hadžića. 

Tokom istrage policija je utvrdila da je na Kožara i Hadžića pucano iz četiri različita oružja, 

- Dedović i Stamatović ubijeni su u restoranu na periferiji Atine, dok su sedeli sa suprugama i decom. U restoran su ušla četiri muškarca, obučena u crno, opkolila njihov sto i zapucala. Njih su snimile sigurnosne kamere i na snimku se jasno vidi kako hladnokrvno ubijaju „škaljarce“. Na gotovo identičan način su nekoliko meseci kasnije na Krfu ubijeni i njihovi saradnici iz istog klana, Kožar i Hadžić, što istražitelje dovodi do zaključka da je velika mogućnost da su ubice isti ljudi, preneli su grčki mediji, a posebno je interesantan podatak da su kamere snimile zločin u Atini, pa je u toku identifikacija počinilaca.

Foto: MUP

Osim što su u oba ubistva učestvovale četiri osobe, oni podsećaju da je tokom likvidacije u Atini ispaljeno 30 metaka, a na Krfu 25.

Da li je Hadžić boravio u Atini i u vreme ubistva dvojice prijatelja, Grci za sad ne mogu sa sigurnošću da tvrde, ali se veruje da je tada pukom srećom izbegao ubistvo, pošto su Dedović i Stamatović otišli na „oproštajnu večeru“ s porodicama, one su sutradan trebalo da se vrate u Crnu Goru.

- Nema sumnje da je bio u kontaktu s njima do poslednjeg trenutka, ali se još uvek sa sigurnošću ne zna da li je u vreme ubistva bio u Atini, kao i gde se kretao posle brutalne likvidacije u restoranu. Sumnja se da je boravio na relaciji Mikonos-Krf. Sa sigurnošću se može reći da je vilu na Krfu iznajmio krajem juna i to na period od tri meseca, preneli su grčki mediji.

(Izvor: Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR