Glas Javnosti

NOVA SAZNANJA IZ MITROVAČKOG SLUČAJA UBISTVA: Nastavljeno suđenje Lekareviću za brutalno ubistvo poznanika Ljubomira Trnića (43)

Hronika
Autor: Glas javnosti

SREMSKA MITROVICA. U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici nastavljeno je suđenje Venesu Lekareviću (38) koji se, prema optužnici Višeg javnog tužilaštva iz ovog grada, tereti da je Ljubomira Trnića (43) pretukao do smrti, a onda njegovo golo telo umotao u tepih i stavio u gepek putničkog automobila „golf“, gde je i pronađeno u naselju Kamenjar.

Na ročištu, svoje viđenje izneli su sudski veštaci, koji su rekli da je nakon udaraca Trnić ležao na bočnoj strani ili da ga je neko uspravio i danas bi bio živ.

  • Okrivljeni je Trnića udario sa pesnicom pet puta u predelu lica, nakon čega se on sručio i pao na pod. Ostao je da leži na leđima, što je dovelo do gušenja od sopstvene krvi – rekli su medicinski veštaci na ročištu, piše Ozon media.


Na prethodnom ročištu saslušan je i svedok koji je bio sa Trnićem i Lekarevićem i potvrdio da su obojica bila pod uticajem alkohola, ali je stepen alkoholisanosti optuženog bilo nemoguće utvrditi, jer je uhapšen četiri dana nakon što je zločin otkriven.

Do sledećeg suđenja tužilaštvo je predložilo da se urade još neka dodatna DNK veštačenja. Lekarević se i ovaj put izjasnio da nije sposoban da priča iz zdravstvenih razloga.


Tog kobnog 26. avgusta 2021. godine, Ljubomir je u poslepodnevnim satima pio ispred jedne prodavnice sa još dva prijatelja. Kako su ispričali svedoci, tada je naišao Venes, koji se zakačio sa jednim od njegovih drugara, a Ljubomir ih je smirivao da ne dođe do tuče. Kada se situacija stišala, Venes je pozvao Ljubomira na još jedno piće, što je on prihvatio i otišao u stan lekarevićeve nevenčane supruge Nikoline Katić (27) u naselju Kamenjar. Iako je i Katićeva bila osumnjičena za teško ubistvo u saizvršilaštvu, Tužilaštvo je protiv nje obustavilo istragu, jer, kako je navedeno, nema dovoljno dokaza za optuženje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR