Glas Javnosti

NOVA OPTUŽNICA ZA “JOVANJICU”: Pripadnici MUP-a i BIA i optuženi zajedno sa Koluvijom

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tužilaštvo za organizovani kriminal pogilo je još jednu optužnicu protiv većinskog vlasnika poljoprivednog dobra "Jovanjica" Predraga Koluvije, kojom je obuhvaćeno još osam osoba, uhapšenih u julu ove godine u nastavku istrage u vezi sa proizvodnjom marihuane na tom imanju.

Pored Koluvuje, koji se tereti kao organizator ove grupe optuženi su i Aleksandar Tošić, Branislav Radosavljević, Radovan Bojović, Milan Kendija, Saša Vujisić, Zoran Baštovanović, Miloš Tofilović i Slaviša Milinković.

Optužnica je podneta Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu radi potvrđivanja, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Koluvija je u pritvor, Vujisić je u bekstvu, a ostali optuženi se brane sa slobode.

Mediji su ranije preneli da su među ovim licima pripadnici MUP-a i BIA.

Predrag Koluvija tereti se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i za tri krivična dela falsifikovanje isprave, dok mu se za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet oponih droga već sudi u drugom postupku koji je pokrenut u novembru 2019. godine.

Aleksandar Tošić optužen je za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delo nedozovoljena proizovodnja i stavljane u promet opojnih droga, kao i zbog kršenja Zakona o tajnosti podata u produženom trajanju.

Branislav Radosavljević tereti se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa sa krivičnim delom nedozovoljena proizovodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zatim za dva krivicna dela neovlašćeno držanje i nošenje oružja i elspolozivnih materija, kao jedno krivično delo nedozovoljena proizovodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Radovan Bojović i Milan Kendija optuženi su za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delo nedozovoljena proizovodnja i stavljane u promet opojnih droga, a Saša Vujisić za ista ova dela plus falsifikovanje službene isprave.

Zoran Baštovanović tereti se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delo nedozovoljena proizovodnja i stavljane u promet opojnih droga.

Slaviša Milinković je optužen za ista ova krivična dela plus dva krivična dela neovlašćeno držanje i nošenje oružja i elspolozivnih materija.

Miloš Tofilović se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delo nedozovoljena proizovodnja i stavljane u promet opojnih droga, kao i za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Svi osim Koluvije brane se sa slobode jer im je pritvor ukinut 17. septembra.

Koluvija, kao još osam uhapšenih u novembru 2019. godine i dalje su u pritvoru i dalje i njima je u oktobru počelo suđenje.

Tužilaštvo je nakon hapšenja drugog dela osumnjičenih, u julu saopštilo da su članovi ove organizovane kriminalne grupe, tri i po godine, od 14. maja do 14. novembra 2019. godine vršili navedena krivična dela po nalogu organizatora - Predraga Koluivije.

Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštackim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro cetiri tone.

(G. J.)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR