Glas Javnosti

NOĆ UŽASA U ČAČKU! Goreo magacin topovskih granata fabrike SLOBODA, gradom odjekivale JAKE EKSPLOZIJE (FOTO+VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Havarija u magacinu granata u vojnoj fabrici Sloboda izazvala je noćas niz jakih eksplozije

Serija snažnih eksplozija u fabrici "Sloboda" potresla je Čačak od 1.30 sati u petak ujutru i trajala je oko dva i po sata, sve do 4 ujutru.

"Bogu hvala, svi su dobro", rekao je "Blicu" jedan od zvaničnika na licu mesta.

Prema dosad raspoloživim podacima, radi se o ogromnoj havariji u toj vojnoj fabrici. Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vide se ogromni požar iz pravca "Slobode" praćen snažnim detonacijama, koje se smenjuju bukvalno iz sekunde u sekundu, i povremenim eksplozijama nalik ispaljivanju raketa ili većeg vatrometa. Nad fabrikom se vio gust oblak dima visok nekoliko stotina metara.

 
Čak i dva i po sata posle prve eksplozije Čačak je izgledao i zvučao kao da je usred rata. Detonacije su nastavile da se smenjuju iz sekunde u sekundu nesmanjenom žestinom sve do 4 ujutru, kada su konačno utihnule.

Pema izveštajima sa lica mesta, eksplozije su na kratko počele da se stišavaju posle 2.30 sati, odnosno sat vremena posle izbijanja havarije, a zatim su se ponovo pojačale. Kako javljaju očevici, dve najjače detonacije ovog užasnog jutra odjeknule su jedna za drugom u 3.20 i 3.22 sata i zatresle su ceo grad.

 
- Sa još sedam kolega sam radila u pogonu rezanja kada je došlo do eksplozije. Uspeli smo da se izvučemo i dođemo do jedne zgrade i uđemo u podrum od betona. Ta zgrada nema prozore i bukvalno je ukopana u zemlju. I dalje se nalazimo u tom podrumu. Čuju se detonacije, sve podrhtava. Stravično je! - izjavila je "Novostima" Aleksandra Ćirović, radnica koja je u trenutku eksplozije bila u fabrici "Sloboda".

Eksplozije su izazvale paniku među žiteljima Čačka, pogotovo unima koji žive u okolini fabrike "Sloboda".

Kako je prenela "Morava info", iz Sektora za vanredne situacije apelovali su na građane koji žive u blizini fabrike da ne izlaze iz kuća.

Grfadonačelnik Čačka Milun Todorović napisao je saopštenje na Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Милун Тодоровић (@milun_todorovic)

- Važno saopštenje:U seriji eksplozija koje su se dogodile u kompaniji "Sloboda" nije bilo ljudskih žrtava, niti povređenih. Nema razloga da građani budu zabrinuti. Evakuisano je 30 radnika kompanije i okolno stanovništvo. Na licu mesta su pripadnici vatrogasnih jedinica SVS i vatrogasne jedinice kompanije "Sloboda",naveo je Todorović.

(Glas javnosti/Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR