Glas Javnosti

NJEGA IZREŠETALI, BRATA ISKASAPILI SEKIROM! Porodica Nikšićanina ranjenog sinoć na šetalištu odranije poznata policiji

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nikšićanin Janko Gardašević ranjen je sinoć u pucnjavi na šetalištu park šume Trebjesa, u Ulici Voja Deretića u Nikšiću, a policija i dalje traga za osumnjičenim.

Gardašević je hicem iz pištolja pogođen u nogu i prema pisanju crnogorskih medija, nije životno ugrožen.

- Povređeni je primljen sa prostrelnim ranama leve potkolenice i prelomom kosti. Pacijent je stabilno i zadržan je na odeljenju hirurgije - kazao je dr Ilija Ašanin, direktor Opšte bolnice u Nikšiću. Zanimljivo je da su mediji u Crnoj Gori na različite načine izveštavali o ovom događaju, makar kada je reč o onome što mu je prethodilo. Tako su jedni naveli da je jedan od mogućih motiva to što je Gardašević ranije navodno nosio zastavu Crne Gore, objavio je CdM, dok su "Vijesti" objavile da im je iz uprave policije nezvanično rečeno da Gardašević nije nosio zastavu.

- Nosio je majicu sa crnogorskim obelježjem - kazali su iz UP.

Niko, međutim, navodi ovaj portal, nije naglasio da je zbog toga ranjen. Crnogorska policija je danas saopštila da postupa u ovom slučaju.

- Prikupljeno je obaveštenje na zapisnik od J. G. u kojem je naveo da je napadut zbog nacionalne pripadnosti. Svakako, okolnosti pod kojima je došlo do ovoga događaja, će se utvrđivati daljom istragom - rečeno je iz policije.

Policija sada traga za Ivanom Vojnovićem zbog sumnje da je najpre pretio, a zatim i pucao i teško ranio Gardaševića. Njih dvojca su, navodno, odranije bili u sukobu, te se pretpostavlja da je to motiv pucnjave.

Nedavno mu ubili brata

Crnogorski mediji pojasnili su da je Janko Gardašević brat nedavno ubijenog Marka Gardaševića.  Podsetimo, telo Marka Gardaševića pronađeno je u porodičnoj kući 20. maja u jutarnjim satima, a policija je u sklopu istrage saslušala više od stotinu osoba koje su prošle i poligrafski test, među kojima su bili bliski rođaci ubijenog.

Nakon operativnih radnji, tužilac je delo kvalifikovao kao teško ubistvo, a ubrzo je uhapšen Nikšićanin M. A. (37). Kako je objasnio načelnik nikšićkog Centra bezbednosti, Tihomir Goranović, osumnjičeni je ušao u kuću Gardaševića i nakon rasprave dohvatio sekiru kojom mu je zadao više udaraca.

- Nakon kraćе verbalne rasprave sa istim, koristeći podesno sredstvo - manju sekiru, istom naneo više udaracа u predelu glave M. G. kao i najmanje jedan udarac nožem u predelu vrata - kazao je Goranović. Gardašević je podlegao povredama na licu mesta, dok je osumnjičeni "sakrio sredstva izvršenja krivicnog dela, kao i garderobu koja je korišćena tokom ubistva". Njih dvojica poznavali su se odranije i kako su nadležni saopštili, zajedno su učestvovali u određenim nedozvoljenim radnjama.

(Glas javnosti/Blic)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR