Glas Javnosti

`Nismo imali snage da budemo u sudnici dok iznosi odbranu`, suđenje malčanskom berberinu prisustvovali roditelji otete devojčice

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Višem sudu u Nišu odbranu je izneo optuženi Ninoslav Jovanović (48) i ispričao šta se dešavalo kritičnih dana 2019, kad je na putu do škole u auto namamio devojčicu (12) i danima je držao zatočenu.

Nismo bili u sudnici kad je Jovanović iznosio odbranu. Nismo imali snage, a i neprijatno nam je da to slušamo, šta se i kako se događalo. Dugo je to i trajalo, a supruzi i meni je baš teško. Vraćanje na te dane nije nimalo lako - ovo je juče za Kurir, posle završenog ročišta Ninoslavu Jovanoviću (48), zvanom Malčanski berberin, optuženom da je u decembru prošle godine oteo i 10 dana držao u zatočeništvu devojčicu (12), rekao R.K, otac žrtve.

 Podsetimo, u Višem sudu u Nišu juče je održano suđenje optuženom Jovanoviću, koji je u sud doveden iz pritvora, u kom se nalazi od hapšenja 5. januara. Jovanović je u sudnicu uveden na sporedni ulaz, sve vreme je bio okružen stražarima, a mere obezbeđenja bile su podignute na najviši nivo. Inače, ovo suđenje zatvoreno je za javnost jer je žrtva maloletna devojčica.

Jovanović je izneo odbranu i ispričao je šta se i kako dešavalo kritičnih dana, kako je 20. januara na putu do škole presreo devojčicu, namamio je u auto… On ne pokazuje kajanje, krivicu delimično priznaje, ali pokušava da se opravda time da nije bio u potpunosti uračunljiv, da mu je svest bila sužena, odnosno da je bolestan - kaže izvor i dodaje da su nakon Jovanovića, pred sudom svedočili otac i majka oštećene devojčice.

Suđenje je korektno počelo. Utisak je dobar, koliko može da bude dobar posle svega. Ispričali smo sudiji o tim tužnim danima za našu porodicu, objasnili okolnosti pod kojima je nestala naša ćerka - rekla je A.K, majka žrtve, i dodala:

U drugom delu našeg iskaza smo rekli kakve traume naše dete i dan-danas ima zbog užasa koji je pretrpela, kao i kakve je traume preživela. Iako je ona sada u dobrom zdravstvenom stanju, neke traume ima - rekla je Monikina majka.

A.K. je istakla da optuženi Jovanović, ni juče, kao ni na prethodna dva ročišta, nije pokušao da im se obrati.

Nije nam se izvinio, nije želeo da nam objasni svoje postupke - dodala je majka, koja je istakla da za optuženog očekuje maksimalnu zatvorsku kaznu.

Podsetimo, Ninoslav Jovanović je u prošlosti dva puta robijao zbog silovanja i otmice dece. Nadimak Malčanski Berberin dobio je po svom rodnom selu Malča i po tome što je svoje žrtve šišao. Na prethodnim suđenjima je govorio “da ga šišanje žrtava uzbuđuje”.

(Izvor Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR