Glas Javnosti

NIŠKA POLICIJA DEMANTOVALA NAVODE U SLUČAJU ’AUDIJA SMRTI’: Otac uhapšenog NE radi niti je radio u MUP!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Niška Policija obavestila je javnost o informacijama o nesreći u kojoj su stradali pešaci, dvanaestogodišnji dečak A.P. i otac troje dece Dejan Ilić (48).

Kako su naveli iz niške policije, osumnjičeni za saobraćajnu nesreću u Nišu ima redovnu vozačku dozvolu, a sa njim su u autu kojim je udario dvoje ljudi na trotoaru bile dve maloletne osobe koje su policajci saslušali, a svedok je bio u bolnici i zato nije ispitan.

Kako bi, kako kažu, demantovali navode iznete u javnost  tvrde da se slučaj ne zataškava.

Prvo što je juče demantovao i MUP, jeste da je otac uhapšenog, A. S, radio u policiji, a objašnjavaju i kako 19-godišnjak koji je uhapšen ima pravo na vozačku dozvolu.

-Istina je da je u vreme nezgode N.S. posedovao redovnu vozačku dozvolu koju je, u sladu sa Zakonom, stekao kao i svi koji su u srednjoj školi završili obrazovni profil - vozač motornih vozila i položili vozački ispit. Njima se probna vozačka dozvola izdaje na godinu dana- navode u PU Niš.

Foto: Youtube/Printscreen

Demantuju ono što je ranije i njihov načelnik - da su ministar Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić nenajavljeno došli u Niš odmah nakon nesreće kako bi uticali na ishod i zataškali slučaj.

Istina je da su ministar Vulin i direktor Rebić 5. januara ove godine, po unapred najavljenoj radnoj poseti, obišli Policijsku upravu u Nišu, gde su na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu razmatrani uslovi rada i opremljenost policijskih službenika, kao i rezultati rada ove uprave.

Policija u Nišu je u konkretnom slučaju postupala u skladu sa zakonom, odmah uhapsila osumnjičenog i nikakvog zataškavanja slučaja nije bilo, niti je bilo ko uticao na njihov rad - dodaju u saopštenju.

Poslednja informacija za koju kažu da je laž jeste da su skrivali identitet osumnjičenog, jer tvrde da su jutro nakon nesreće poslali saopštenje svim medijima da je vozač koji je izazvao tragediju uhapšen, a u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti navedeni su njegovi inicijali, godina i mesto rođenja.

U saopštenju takođe apeluju na sve da iznošenjem laži ne zloupotrebljavaju tragediju koja se dogodila za političke obračune i jeftine političke poene i time dodatno uznemiravaju javnost.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR