Glas Javnosti

NIJE ZA ONE SA SLABIJIM STOMAKOM! Jauci još odjekuju iz Terazijskog tunela, misteriozni BMW nije nađen

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Terazijskom tunelu 1997. godine dogodila se prva zvanično registrovana trka zvana „SRPSKI RULET" koja je odnela tri života a vinovnik nesreće je ostao živ.

Devedesetih godina opklade i brza vožnja beogradskim ulicama bio je deo zabave poznat kao "Srpski rulet". 

Jeziva nesreća u Terazijskom tunelu bila je jedna od tri ključne tačke ilegalnih trka ili ruleta smrti. Trke su se održavale i na Mirijevskom bulevaru i Bežanijskoj kosi.

Ono što se sigurna zna da je porše vozio Spasoje Barišić zvani Mića iz Batajnice, a ono što se još uvek ne zna ko je bio vozač BMW-a sa kojim se trkao beogradskim ulicama.

Mića nije bio sam u kolima kada je izgubio kontrolu nad "poršeom", udario u zid tunela, prešao u suprotnu traku i udario u "mazdu" i "jugo 55". 

U stravičnoj nesreći kakvu Beograd do tada nije video, poginuli su vozač "mazde" Nebojša Ćorić, Barišićevi saputnici i drugovi Nikola Suzić i Dragan Graovac. Teške povrede zadobili su vozač "juga" Vladica Živković i putnici u "mazdi" Đorđe Simić i Marko Krivokapić. Najbolje je prošao upravo vinovnik nesreće.

Ono što je bar na neko vreme prekinulo ulične trke bili su snimci nesreće ali i jauci povređenih koji su dopirali iz Terazijskog tunela dok su vatrograsci sa brusilicama pokušavali da iz izbave iz slupanih kola. 

Vozač BMW-a nestao je bez traga i nikad mu nije utvrđen identitet.

U prvim veštačenjima utvrđeno je da je vozio "porše" brzinom od 192 kilometra na čas. Ali, kasnije je utvrđeno da je definitivna brzina bil 170,17 kilometara na sat.

 Barišić je osuđen na devet godina zatvora. Kaznu je potvrdio i Vrhovni sud Srbije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR