Glas Javnosti

NEZAPAMĆEN UŽAS: Ubio trudnicu u devetom mesecu, i dalje u bekstvu, a imao je i zabranu prilaska

Hronika
Autor: Glas javnosti

Osumnjičeni za ubistvo trudnice sinoć u dvorištu Ginekološke klinike u Prištini i dalje je u bekstvu, potvrdio je tužilac Iljaz Bećiri, prenosi Koha.

Tragičan slučaj šokirao je juče javnost. Sumnja se da je 35-godišnju trudnicu ubio suprug, sa kojim je bila u procesu razvoda. 

 Žrtva, koja je na klinici čekala termin porođaja je izašla da nešto kupi kada je na nju pucao osumnjičeni. Telo nastradale je ležalo dva sata na mestu događaja.



Tužilac Iljaz Bećiri je rekao da se osumnjičeni tereti za još nekoliko slučajeva nasilja u porodici.

Ubijena trudnica je imala nalog za zaštitu Osnovnog suda u Uroševcu koji je zabranio osumnjičenom da priđe žrtvi.

"Policija je u koordinaciji sa državnim tužiocem, pokrenula istragu i nastavlja sa preduzimanjem svih istražnih radnji u cilju potpunog rasvetljavanja događaja“, rekla je portparolka policije Fljora Ahmeti.

Bilo je brojnih reakcija povodom ovog slučaja, a za danas u 16 sati je najavljen protest u Prištini. 

"Dete nije ni započelo život"

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti rekao je da se radi o okrutnom, "neprihvatljivom i nepodnošljivom" ubistvu.

"Ugašen je život koji je donosio drugi život. Žena je bila trudna. Oko 35 godina, ni na pola života. A dete koje je htela da rodi nije ni započelo život. Okrutni ubica", napisao je Kurti u objavi na svom Fejsbuk nalogu.

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani rekla je da se mora okončati "talas kriminala" i "femicid" nad ženama, zatraživši pravdu za žrtve nasilja.


"Odgovor za nasilnike, zlostavljače i ubice je red, zakon i maksimalna kazna", napisala je Osmani na Fejsbuku.

Predsednik tzv. Skupštine Kosova Gljauk Konjufca izrazio je šok zbog ubistva trudnice u dvorištu Univerzitetskog kliničkog centra Kosova i da u takvim trenucima nema reči kojima bi se opisao tuga i bol koji svi osećaju.

"Tek nas čeka puno posla"

Ministarka pravde Aljbuljena Hadžiju rekla je da je žrtva koju je "trebalo zaštititi" ubijena, zajedno sa bebom.

"Ovakvi slučajevi nam daju da shvatimo da uprkos akcijama koje smo preduzeli, imamo još puno posla", kazala je Hadžiju na Fejsbuku, dodajući da ovakvi zločini pokazuju da je femicid "rasprostranjen u društvu".

Ovo je druga žena koja je proteklih dana ubijena na Kosovu, nakon što je 25. novembra objavljeno da je muškarac sekirom usmrtio svoju ženu. Događaj se takođe desio u Prištini.

Na Kosovu je 25. novembra počela kampanja "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja" u organizaciji Ministarstva pravde. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR