Glas Javnosti

NEVIĐENI VANDALIZAM U KRAGUJEVCU: Kroz grad prošla grupa huligana, LOMILI KLUPE, prevrtali MOSTOVE!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Od Muzeja "21. oktobar" do hotela "Šumarice" u toku ove noći u Kragujevcu nepoznate osobe napravile su neviđeni Vandalizam u Kragujevcu.

Kako se navodi grupa nesavesnih posetilaca uništila je inventar i sve pred sobom - izlomljene su i prevrnute klupe koje su se nalazile pored potoka kao i kante za smeće.

Takođe su prevrnuta i tri mosta kojima se prelazilo preko potoka, povađene su i sadnice vrba koje su se nalazile duž potoka, piše RTS.

 

Kako kažu nadležni iz Muzeja "21. oktobar", do sada nije bilo vandalizma u ovolikoj razmeri.

- Nažalost, često se dešava da građani uništavaju ovaj naš kompleks. Ipak, nismo imali to do sada u ovom obimu. Mnogo toga je uništeno, pa čak i vrbe koje smo posadili i zaštitili ih na poseban način, a to je šteta koju ne možemo da nadoknadimo, objašnjava za Kurir Marijana Stanković, direktorka Spomen-parka “Kragujevački oktobar”.

Policija je obavila uviđaj, a sada sledi istraga. Nadležni tragaju za jednim ili više nepoznatih počinilaca.

- Ovo je prostor velikog stradanja i sećanja, mesto na kojem se desio holokaust, jedan od najstrašnijih zločina u istoriji, mesto koje čuvamo i negujemo na poseban način. Većina naših posetilaca poštuje memorijalni kompleks, ali uvek ima i onih drugih. Nama ostaje samo da apelujemo na građane da ne uništavaju spomen-park, rekla je direktorka Stanković.

“Kragujevački oktobar” obuhvata prostor od 352 hektara, tu se nalati 10 spomenika, 33 humke streljanih i Muzej 21. Ceo kompleks svedoči o više hiljada ljudi koji su streljani tokom Drugog svetskog rata. Spomen-park u Šumaricama nema noćne čuvare, a o bezbednosti se, u kasne sate, brine policija. Međutim, lomljenje klupa, kanti za đubre, crtanje grafita po spomenicima i slični vandalizmi su i dalje skoro svakodnevne pojave u kragujevačkom parku sećanja.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR