Glas Javnosti

NEVEROVATNO! Zaklao celu porodicu, a možda NEĆE IĆI U ZATVOR! Doživotno će OSTATI OVDE?

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ilija G. (21) koji je pre pet dana zaklao majku Slađanu (49), oca Milana (57) i dedu Sretena (87) u mestu Kulinovci u Čačku, prebačen je pre dva dana u Specijalnu zatvorsku bolnicu gde je na neuropsihijatriskim pregledima, odnosno veštačenju.

Na osnovu veštačenja će biti doneta odluka da li će svoju kaznu odležati u kazneno-popravnoj ustanovi, odnosno, zatvoru, ili će se ona nastaviti u ustanovi u kojoj se trenutno i nalazi.


- Sa njim trenutno radi najjači tim neuropsihijatara u Srbiji, sudskih veštaka koji svojim posebnim metodama procenjuju njegovo psihičko stanje. On se već lečio u ustanovi ovog tipa, odnosno, bio je na klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" i ima istoriju korišćenja narkotika, te su metodi ispitivanja pacijenata u takvom slučaju donekle, da tako kažem, olakšana. Ono što je najvažnije sada je to da se oceni da li je on u trenutku kada je počinio zločin bio svestan ili nije. Ukoliko se dokaže da nije, on će svoju kaznu najverovatnije u Specijalnoj zatvorskoj bolnici da odleži. Ukoliko se dokaže da je bio svestan, postupak je drugačiji - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaj.

Specijalna zatvorska bolnica je u sklopu Okružnog zatvora u Beograda, poznatijeg kao CZ. Na četvrtom spratu zgrade su dva odeljenja psihijatrije, A i B, gde je 65 odsto onih pacijenata koji su počinili jedno ili više ubistava. Njima je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja, koja ponekad može trajati i doživotno. Inače, ovaj slučaj je po službenoj dužnosti dodeljen advokatu Slobodanu Vesoviću.


- Ne znam koliko će trahati veštačenje. Njega trenutno procenjuje tim stručnjaka, pa ćemo videti kasnije. To može i da potraje, sve zavisi. Videćemo kada dođu rezultati šta i kako dalje činiti - rekao je on.

Ilija Glišović (21) je pre šest dana zaklao majku Slađanu (49), oca Milana (57) i dedu Sretena (87), a u noći krvavog pira trčao je od mesta Kulinovci u kojem je počinio zločin do mesta Atenica koje je udaljeno pet kilometara. Ilija je navodno uhapšen na livadi u voćnjaku u kojem se, prema rečima sagovornika iz istrage, krio, piše Telegraf.


- On je nakon što je zaklao roditelje i dedu sav krvav trčao do Atenice koja je udaljena pet kilometara od Kulinovaca. Policija je oko tri sata opkolila taj deo Atenice koji se zove Trnava, zapravo deo u kojem se nalazi ulica Igumana Pajsija. Ušli su u lokalni restoran za svadbe i proslave u kojem je u tom trenutku bilo neko veselje, a potom zamolili ljude da se zaključaju unutra jer je potera za Ilijom u toku. Našli su ga u voćnjaku na livadi. Tu se krio - kaže sagovornik.

Ističe da je Ilija prvo lupao na vrata jedne kuće koja mu je otvorio muškarac.

- Tražio mu je čistu garderobu, ali ga je taj čovek odbio. Posle je zvonio kod majke od prijatelja koja mu je dala čistu majicu u kojoj je potom pobegao u pravcu te livade na kojoj su ga opkolili i uhvatili. To je bilo oko 3 sata noću - kaže on.


Preklane roditelje i dedu pronašao je Ilijin rođeni brat Nikola.

- Mladić je pozvao policiju i rekao da se u hodniku njegove kuće nalaze tela roditelja. Da je svuda okolo mnogo krvi. Međutim, tek kada je došla policija u spavaćoj sobi nađeno je i telo njegovog dede. Ulazna vrata bila su sva krvava. Nikola je odmah policiji rekao da je zločin najverovatnije počinio njegov nrat Ilija - kaže sagovornik blizak istrazi.

Prema nezvaničnim informacijama, telo Svetlane (49) nađeno je u hodniku kuće, a nedaleko od nje bio je Milan (57). U sobi je policija zatekla telo Sretena (87). Obdukcija je pokazala da su žrtve ubijene nožem. Ilija se na saslušanju branio ćutanjem, a određen mu je pritvor do 30 dana. Tročlana porodica koje je zaklao njihov sin, odnosno, unuk Ilija (21) sahranjena je pre dva dana na lokalnom groblju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR