Glas Javnosti

NEVEROVATAN SNIMAK HAPŠENJA U ŠPANIJI: ‘Pala’ srpsko-španska narko-banda (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Španska nacionalna policija razbila je srpsko-špansku kriminalnu organizaciju i uhapsila 13 osoba, te zaplenila veću količinu narkotika i novca.

Narko-bandi čija je “uža specijalnost” bio šverc narkotika na evropsko tržište privukla je pažnju španskih istražnih organa novembra prošle godine.

Španski agenti su otkrili da je grupa je imala odličnu infrastrukturu za otkup droge od lokalnih dilera, koja bi se potom kroz različite kanale slala ka Evropi.

Akcija hapšenja započeta je 16. februara, kada je oko 50 pripadnika španske policije izvršilo pretres na više lokacija širom provincije Mursija, gde su locirane dve kuće označene kao centri iz kojih su kretale pošiljke put Evrope.

Španska policija zaplennila je 71 kilogram marihuane u pupoljcima, 1.200 biljaka, kilogram rezane konoplje, 60 grama kokaina, 30 grama hašiša i 10.500 evra u gotovini, pišu domaći mediji.

Otkrivena je farma marihuane sa sofisticiranim sistemom za uzgoj koji se sastoji od dva velika rashladna uređaja, 44 halogene lampe, četiri filtera za vazduh, tri usisivača i 29 ventilatora.

Uhapšeni su stari su između 25 i 53 godine, a reč je o devet muškaraca i četiri žene i svi državljani Srbije i Španije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR