Glas Javnosti

NESTALA SVESKA SA GORANOVIM DUŽNICIMA?! Đokiću dugovali 300.000 evra, a već dobijao batine od meštanina kome je pozajmio novac

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policajci i istražitelji iz Niša, Aleksinca i Beograda ništa ne prepuštaju slučaju u slučaju likvidirane porodice Đokić iz Aleksinca. Zbog interesa istrage, ne saopštavaju se novi detalji o ovom slučaju, ali u javnost uvek procuri neki novi detalj.

Svima su u selu uzeti brojevi telefona, legitimisana je gotovo svaka porodica, a traga se i za crvenim vozilom, koje je najverovatnije korišćeno u noći ubistva. Iako se u medijima spekulisalo da je, navodno, pronađena sveska i spisak sa više od 15 Đokićevih dužnika, koji su dugovali čak 300.000 evra, ovu informaciju za Novosti nisu mogli da potvrde izvori koji su upoznati sa istragom.

- Naprotiv, ako je i postojala, ta sveska je nestala zajedno sa novcem. Goran je dobar deo posla obavljao iz svog automobila u kojem je čuvao i veliku sumu novca, pa se pretpostavlja da je sa sobom nosio i poverljive spiskove potencijalnih dužnika, ali oni do sada nisu nađeni - kaže naš izvor.

Još se nagađa da li je za ovaj nezapamćeni zločin jedini motiv bio koristoljublje. Razni "stručnjaci" danima komentarišu šta bi sve mogao da bude motiv, ali sve je i dalje i domenu nagađanja.

Prema zvaničnim podacima, Goranovu menjačnicu je pre četiri godine pokušao da opljačka meštanin Zoran S., koji je zbog ovog krivičnog dela odrobijao svoju kaznu. Kako stoji u presudi Višeg suda, u koju smo imali uvid, Zoran je jula 2017, oko 14.20 u uračunljivom stanju sa fantomkom na glavi došao do menjačnice "Liki" držeći u desnoj ruci metalnu šipku, a u levoj ručnu bombu "kašikaru".

- Utrčao je u menjačnicu u nameri da oduzme novac od Gorana Đokića, koji se nalazio za pultom i sređivao novčanice. U kasi je u tom trenutku bilo oko 600.000 dinara u različitim valutama. Goranu je najpre udario u glavu metalnom šipkom nakon čega se ovaj zateturao i naslonio na zid iza pulta. Onda ga je naizmenično udarao metalnom šipkom i ručnom bombom po glavi i telu, dok je Đokić sve vreme pružao otpor i dozivao pomoć. U jednom trenutku uspeo je da uhvati okrivljenog za ruke, kada je ovaj ispustio metalnu šipku i ručnu bombu - stoji u presudi.

 Rvanje u menjačnici je videla prolaznica i počela glasno da doziva pomoć, što je čuo prolaznik koji je utrčao i uhvatio obema rukama okrivljenog, ali je on uspeo da se i njemu otrgne i pobegne. Okrivljeni je šipku vratio u porodičnu kuću jedne Aleksinčanke, odakle ju je i uzeo, dok je bombu sakrio u gajbu od piva koja je stajala u ostavi u špajzu te kuće, a onda je zatražio od vlasnice jedno metalno bure kako bi zapalio garderobu koju je imao na sebi, pravdajući se da je "napravio neku glupost" i da mora da mu pomogne. Uhapšen je iste večeri, a nakon sporazumnog priznanja krivice, za ovo krivično delo robijao je tri godine i šest meseci.

Policija je, prema našim saznanjima, nakon smrti Đokića više puta ispitivala Zorana S., ali nisu našli ništa sumnjivo da bi ga doveli u vezu sa zločinom.

U okviru istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, policija je saslušala više od 100 ljudi iz tog mesta i okolnih sela, Moravca i Tešice, gde je počinjen zločin. Svi koji su odvedeni na poligraf su prošli testiranje, a jedini materijalni trag, čaura koja je nađena pored tela, zasad ne može pomoći u potrazi za ubicama.

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR