Glas Javnosti

NESREĆNI RADNICI U ŠIMANOVCIMA stajali do KOTLA koji je eksplodirao, poslednje trenutke bili JEDAN DO DRUGOG

Hronika
Autor: Glas javnosti

Branislav Botić (36) iz Rume i Goran Kolundžija (45) iz Šimanovaca nastradali u teškoj nesreći u firmi "Agrosava", u pogonu namenjenom za proizvodnju hrane za pse i mačke. 

Tragedija se dogodila oko 8.30 sati u delu firme koji je bio namenjen za proizvodnju hrane za pse i mačke i uskoro je trebalo da počne sa radom.

- Sumnja se da je eksplodirao kotao za grejanje. Navodno, kotao je bio pod pritiskom vodene pare, a prilikom nesreće nije došlo do požara, niti eksplozije gasa, što je sprečilo veću tragediju. Pretpostavlja se da su nastradali Botić i Kolundžija bili odmah do kotla, jer su samo njih dvojica poginula, dok je jedan njihov kolega lakše povređen - prenosi Kurir reči sagovornika.

Planirali širenje posla

Firma "Agrosava" se bavi proizvodnjom sredstava za zaštitu bilja, a sada su hteli da prošire posao i planirana je proizvodnja hrane za kućne ljubimce. Juče iz fabrike nisu želeli da se oglašavaju, a to će, kako su rekli, to učiniti kada se utvrde sve okolnosti.

- Sve je bilo spremno za početak rada novog pogona, međutim, juče ujutru se desila havarija, cela unutrašnjost tog novog pogona je eksplodirala - kaže izvor:

- Radnici koji su nastradali, u fabrici su bili zaposleni preko 10 godina i bili su dobri prijatelji. Članovi njihovoh porodica takođe rade u "Agrosavi", pa su bukvalno odmah saznali da su ostali bez svojih ukućana.

Tela poginulih nakon nesreće prevezena su na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

- Branimir je bio pravi prijatelj, vredan, požrtvovan i dobar čovek. Sve je sam stvorio i borio se za porodicu. Pored posla u fabrici bavio se i poljoprivrednim radovima, ali imao je i malu bravarsku radionicu u sklopu kuće - kaže rođak Branimira Botića:

- Šta će sad njegova žena!? Samo plače, a šta i da kaže... Kad je neko bolestan pa se spremaš da će umreti, a ovako otišao čovek na posao i nema ga više.

Tuga u porodicama

Branimir je, kako kaže rođak, s porodicom došao u Rumu 1995. iz Hrvatske.

- Podigli su kuću, on se oženio pre sedam godina i osnovao svoju porodicu, ima dvoje dece. Napravio je kuću nedaleko od svojih. Imali su tragediju pre nekoliko godina kada mu je otac umro od bolesti. Njegov brat takođe radi u "Agrosavi" i on je u trenutku eksplozije bio na poslu - priča uznemireni rođak.

I u porodici Kolundžija u Šimanovcima juče je vladala tuga. Rođaci i komšije su dolazili da Goranovoj porodici izjave saučešće.

- Goran je trebalo ove godine da slavi ćerki 18 rođendan. Radovao se proslavi i jedva je čekao da se veseli, ali nije dočekao. Kakva tuga. Baš smo radili u fabrici, kada smo čuli šta se dogodilo u tom delu pogona. Odmah su nas evakuisali i poslali kući - kaže rođak nestradalog Gorana:

- Ne znam šta je izazvalo eksploziju i šta se tačno dogodilo, ali znamo da je ovo velika tuga za sve nas. Niko ne veruje da smo ostali bez Gorana. Svima je pomagao, borio se za porodicu, ovo je veliki udarac za nas.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR