Glas Javnosti

NEOBIČNA ZAPLENA NA HORGOŠU: Carinici pronašli 12 violina, najstarija iz 1872. godine!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Uprava carina saopštila je danas da su carinici na na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja 12 violina, od kojih je najstarija iz 1872. godine.

Pokušaj krijumčarenja otkriven je u nedelju rano ujutro kada je na prelaz stigao putnički kombi, mađarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 39-godišnji srpski državljanin, mađarske nacionalnosti.

Na pitanje carinika vozaču i putnicima kombija koji su se iz Bečeja uputili u Frankfurt, da li imaju nešto da prijave, svi su rekli da nose samo lični prtljag, dok je vozač prijavio i jednu pošiljku koju je primio na prevoz.

On je carinicima rekao da nije proveravao šta se u toj pošiljci nalazi, zbog čega je usledio detaljan pregled.

Ubrzo je utvrđeno da se u toj torbi, koju je vozač u Subotici primio na prevoz do Frankfurta, nalazilo 12 upotrebljavanih violina, od kojih su neke antikvitetni primerci.

U torbi prepunoj violina našla su se i tri instrumenta iz 1872, 1936 i 1948. godine. Violina iz 1872. godine, stara 150 godina, na sebi ima oznaku Les Fits de J. Tournier Paris.


S obzirom da je reč o specifičnoj robi, nije bilo moguće na licu mesta utvrditi vrednost, već će ona biti poznata nakon stručnog veštačenja, navela je Uprava.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP