Glas Javnosti

Неисправан систем за гашењење пожара убио двоје људи у Народној библиотеци. Улаз у бибилотеку забрањен

Hronika
Autor: Глас јавности / Блиц / од 24.08.2018.

Према незваничним сазнањима, у питању су двојица мушкараца од око 30 и 50 година. Према незваничним информацијама, које су се могле чути на лицу места, до несреће је дошло приликом испробавања нестандардних против пожарних апараТа "на суво" када је исцурео угљен-диоксид.

Две особе погинуле су данас у Народној библиотеци услед удисања отровног гаса који је почео да испарава из система за расхлађивање, сазнаје "Блиц".

Систем за гашење пожара у Народној библиотеци изненада је почео да испушта отровна испарења и почео је да гуши људе, због чега су алармирани ватрогасци и Хитна помоћ. Двојица мајстора који раде на одржавању ових уређаја су затечени мртви.

- Послате су две екипе у Скерлићеву 1, у Народну библиотеку због због пријаве да се осећају тешки мириси после квара на расхладном уређају. Један мушкарац од око 30 и један од око 50 година су затечени мртви - каже Мирко Лутовац, сарадник Хитне помоћи за комуникације.

Сви који су се затекли у згради су евакуисани, а очевици причају да се претходно зачула и мања експлозија.

- Експлозика је, како се испоставило, последица тога што су се активирале боце за гас. Преминули мушкарци су мајстори који долазе на сваких шест месеци да провере те уређаје. Како су отворили врата, тако је експлодирало и они су страдали - прича радник из магацина у Народној библиотеци.

Мајстори су проверавали уређаје као што иначе раде, а како се може чути на лицу места, уређаји су били већ неко време неисправни.

МУП: Двојица радника се угушила гасом

У архиву Народне библиотеке у Београду око 13 сати дошло је до цурења гаса, а од последица гушења две особе су страдале.

Припадници Сектора за ванредне ситуације одмах по дојави изашли су лице места са пет возила и 18 ватрогасаца-спасилаца, а приликом претраге зграде пронашли су два мушкарца у бесвесном стању.

Лица су предата Хитној помоћи и након покушаја реанимације, констатована је смрт двојице радника једне приватне фирме, који су највероватније радили пробу система за гашење пожара.

Припадници Министарства унутрашњих послова наставиће да обезбеђују терен док се не обави увиђај. Узроци цурења гаса биће накнадно утврђени истрагом.

Забрањен улаз у библиотеку

Улаз у зграду библиотеке је забрањен, увиђај је у току, а део запослених је испред зграде. Саобраћај у улици није блокиран, али ће припадници МУП-а наставити да обезбеђују терен док се не обави увиђај. Узроци цурења гаса биће накнадно утврђени истрагом.

 

Глас јавности / Блиц / од 24.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR