Glas Javnosti

NEBOJŠA STEFANOVIĆ POZVAN NA SASLUŠANJE. Prihvaćen zahtev Papićevog advokata!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Ministar odbrane Nebojša Stefanović biće saslušan 29. aprila, javljaju mediji.

Naime, ovime je predlog advokata Branislava Tapuškovića, koji zastupa nekadašnjeg načelnika SBPOK-a Gorana Papića, prihvaćen. Pored toga, tužilaštvo će saslušati i bivšeg načenika UKP-a Dejana Kovačevića.

Goran Papić uhapšen je u martu ove godine pod sumnjom da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja. On se sumnjiči da je u aprilu 2020. godine, mimo procedura, naložio da se Marku Miljkoviću, članu grupe Veljka Belivuka, vrati blindirani automobil.

Papić se od hapšenja nalazi u pritvoru koji ističe početkom maja. Papić je iznoseći odbranu istakao da nije počinio delo koje mu se stavlja na teret, dodajući da je isključivo postupao po nalozima ministra Stefanovića, koji je u tom trenuktu predvodio Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Advokat Branislav Tapušković podneo je Višem javnom tužilaštvu predlog da se u sklopu istrage protiv njegovog branjenika, nekadašnjeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SPBOK) Gorana Papića, kao svedoci ispitaju nekadašnji ministar policije Nebojša Stefanović i načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP-a Dejan Kovačević, preneli su mediji 19. marta.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP