Glas Javnosti

NE ZNATE KAKO JE KADA MRTVO DETE IZVADITE IZ SEPTIČKE JAME! Potresna ispovest oca: Majku nije briga što nam je sin mrtav!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nezapamćena tragedija dogodila se kada je dečak (5), dok je njegov otac spavao u kući, upao u jamu punu vode koja se nalazi u dvorištu u sela kod Sopota. Nesrećan otac koji je tog ponedeljka izašao iz noćne smene izvukao je iz jame telo svoga sina!

Nemanja je bio dete sa posebnim potrebama, a u tom kobnom trenutku, juče oko 14 sati, iskrao se iz kuće, izašao u dvorište i upao u jamu duboku dva metra, koja je bila puna vode. U potresnoj ispovesti dečakovog oca očiju punih suza kaže:

- Ne znate vi kako je kada mrtvo dete izvadite iz septičke jame, pa uzalud pokušavate da ga oživite... A ono ne diše i ne mrda... Sve sam učinio da ga spasem, ali nije vredelo. Još mi je tužnije što me bivša žena nije ni pozvala posle nesreće, nije je briga što nam je dete mrtvo... - priča on.



Zoran je spavao u kući nakon što se kobnog jutra vratio iz noćne smene u pekari.

- Tog jutra sam premoren došao iz noćne smene. Devojka koja je čuvala sina i moju mlađu ćerku predala mi je decu i otišla, ne zaključavši ulazna vrata. Bio sam premoren jer nisam spavao prethodne dve noći i ceo jedan dan, zaspao sam pored moje dečice. Međutim, oko 14 sati sam se trgao iz sna i video ćerku kako se sama igra u sobi. Pogledom sam tražio sina, ali nije ga bilo - priča potreseni Zoran, dok su mu oči bile pune suza.

Dodaje kako je "kao oparen" skočio iz kreveta i počeo da traži sina.

- Instinktivno sam izleteo iz kuće i otišao do septičke jame. Ugledao sam sina kako pluta, sa glavom nadole. Odmah sam skočio u jamu i izvadio ga iz vode. Pokušao sam da mu dam veštačko disanje, ali nije reagovao. U panici sam uzeo telefon i pozvao policiju i Hitnu pomoć - u dahu priča neutešni otac, pokazujući nam na jamu, koja mu je život zavila u crno.



Sledeće čega se Zoran seća su policijske i sirene ambulantnih kola.

- Lekari su punih sat vremena reanimirali dete. Učinili su sve što su mogli, borili su mi se za sina kao da je njihov. Na kraju su ga prekrili čaršafom i izjavili mi saučešće... Osetio sam neopisiv strah i jezu, shvatio sam da sam ostao bez mog prvenca - priča Zoran.

Telo nesrećnog dečaka dopremljeno je juče sa obdukcije u kuću, kako bi pripremio sahranu.

- Eno ga moj lepotan u belom kovčegu. Čeka da ga tata sahrani... - napominje Nikodijević.

Centar za socijalni rad iz Sopota je u dogovoru sa Zoranom privremeno preuzeo četvorogodišnju ćerku i zbrinuo je u hraniteljskoj porodici.

- Dogovorio sam se sa njima da sahranim sina, da pokrijem tu prokletu septičku jamu i da završim renoviranje kupatila. Tada će mi vratiti ćerkicu i moći ću da joj se potpuno posvetim. Zajedno ćemo prebroditi gubitak - kazao je otac.

On ističe da mu posebno teško pada to što se njegova bivša supruga, Nemanjina i Nikolinina majka, nije ni javila nakon tragedije.


- Ona je pre izvesnog vremena otišla od nas, ostavila nas je. Otišla je da živi kod drugog muškarca u Novi Sad. Mogu da vam kažem da nikada nije došla da vidi decu, nikada im dinar nije poslala, iako je dužna da plaća alimentaciju. Nakon svega, nije se ni javila da pita kako sam posle nesreće. Da je makar došla da zajedno sahranimo našeg sina, pa neka posle ide gde i sa kim god hoće... - kazao je nesrećni otac.

On je odlučan da, uprkos tragediji, ostane da živi u kući u Rogači sa svojom ćerkom. Zoran posle svega ne želi nikoga da krivi za tragediju.

- Ne krivim ni tu devojku, koja ih je čuvala, što nije zaključala ulazna vrata, kao što je ranije radila... Možda sam ja mogao da ostanem budan i da pazim svoje dete, ali nisam. Ceo svoj život sam posvetio deci, gledao ih najbolje što sam umeo, bio sam im i otac i majka, radio, borio se... Ako je ovo moja sudbina, ja ću je prihvatiti i boriti se dalje, moram zbog ćerke - rekao je Zoran.

Mališan će biti sahranjen u četvrtak na seoskom groblju. Otac kaže da se jesenas, prilikom renoviranja kupatila, preračunao s novcem i zbog toga je odložio pokrivanje septičke jame za proleće ove godine.

- Dao sam majstorima prošle jeseni 500 evra, kupio nove stvari za kupatilo i ostao bez novca za dalje radove. U dogovoru sa majstorima odlučio sam da ostavim septičku jamu nepokrivenu preko zime, pa da na proleće skupim ostatak novca i da je završimo. Ali eto, zbog prokletih para moje dete je nastradalo u nezavršenoj jami - rekao je on.


Glas javnosti/Informer

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR