Glas Javnosti

'NE SMEM DA JOJ KAŽEM, UMRLA BI': Majka mladića kog je otac UBIO NA SPAVANJU još uvek NIJE OBAVEŠTENA o smrti sina

Hronika
Autor: Glas javnosti

Stravična porodična tragedija koja se dogodila u Barajevu šokirala je javnost, kada je utvrđeno da je otac ubio sina sa teškoćama u razvoju na spavanju, a o celom zločinu majka momka još uvek ništa ne zna.

Jasna Bogosavljević, majka dvadesetpetogodišnjeg Dragana Đurđevića, kog je na spavanju ubio otac, koji je potom izvršio samoubistvo, ni dva dana nakon užasa ne zna da joj je sin mrtav.

- Ona ne zna. Ja ne smem da joj kažem, umrla bi - rekla je Jasnina majka, a Draganova baka.

Trošna kuća u Arnajevu, ispred nje laje pas, a baka ubijenog Dragana (25) brzim korakom izlazi iz kuće da ga umiri i da pre kćerke vidi ko je došao, jer kako kaže njima niko nije potvrdio da je Dragan ubijen. Kako kaže načuli su, a Jasni još niko nije smogao snage to da saopšti.

- Mi ne znamo da li je Dragan ubijen. Mom sinu je neko javio da se desilo ubistvo u Barajevu, pa su javili da je ipak u Beljini. Mislimo da je on, tako kažu, ali ne znamo, nisu nam potvrdili. Moja ćerka kad pas zalaje misli da je poštar, a ja žurim da ona ne izađe prva, ne znam ko je došao i šta će da kaže. Ja ne smem da joj kažem dok ne dođe hitna da joj daju nešto za smirenje, bolesna je, ima visok pritisak, ne bi podnela, umrla bi - priča nesrećna žena.

Mediji su preneli da je Jasna pre nekoliko godina ostavila Vladana i bolesnog sina, ali njena majka kaže da je situacija bila drugačija i da je Jasna praktično "pobegla spašavajući živu glavu".

- Nije ona njih ostavila, muž ju je maltretirao, izbacio je, morala je da ode... Sad je tu kod mene, tu živi - rekla je pokazujući na staru kuću.

Prema njenim rečima, otkad su se pre pet godina razveli Dragan je pripao Vladanu, a Jasni je bilo zabranjeno da ga viđa.

- On je dolazio sa pištoljem, pretio, pričao da će da ih ubije. Smela je da ga vidi u prolazu, nekad u Barajevu, ali u kuću nije smeo da dođe, ni on kod nas ni ona tamo. Videla ga je svega nekoliko puta za sve ove godine - kaže ona.

Podsetimo, jeziva tragedija se dogodila kada je Vladan Đurđević oko šest sati ujutru, hicem iz lovačkog karabina ubio sina, a potom sebe. Inače, njih dvojica su živeli u kući sa Dragoljubom Đurđevićem, koji je Vladanov otac, a Draganov deda. Kako je Dragoljub ispričao, on sumnja da se njegov sin Vladan pre mesec dana razboleo od korone.

- Otišao je jednom u prodavnicu bez maske i odmah nakon toga mu je bilo loše. Vladan je bio na izmaku snage, nije mogao da vodi računa o Draganu, znao je da mi pomene da će presuditi sebi i da im oboma skrati muke. Odavno je Vladan na lekovima i teško mu je bilo da Draganu menja pelene, da ga hrani... - rekao je Dragoljub.

Kako je Dragoljub ispričao, Vladan je ocu čak napomenuo da će ubiti sebe i sina za Mladence, do 12 sati popodne.

- Eto ni 12 sati nije sačekao... Čuo sam pucnje jutros oko 6, ušao sam u sobu preko puta i našao ih obojicu na krevetu - kroz suze i jecaje ispričao je Dragoljub, a potom je dodao:

"Nisam ni znao da ima lovački karabin, a pošto je bio na ratištu možda ga je odatle poneo sa sobom".

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR