Glas Javnosti

NASTAVLJENO SUĐENJE NOVOSADSKOM PEDOFILU: 'Utisak svih utisaka je hrabrost jednog deteta'

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Još jedno ročište održano je muškarcu optuženom za silovanje maloletnog dečaka, na kome je prisustvovao i dečak koji iznova prolazi kroz sve ponovo na suđenju.

- Održano još jedno ročište na suđenju čoveku optuženom za silovanje maloletnog dečaka. Zahvalan sam našem pravnom timu na čelu sa Maja Atanaskovic na svemu što rade za žrtve koje zastupamo na teritoriji cele Srbije. Ali utisak svih utisaka je hrabrost jednog deteta - napisao je Jurić na svom Fejsbuk profilu.

Jurić za "Telegraf.rs" kaže da je optuženi upoznao dečaka preko društvenih mreža kada je imao 14 godina. Juče su na ročištu osim Jurića, svedočili i majka dečaka i sam dečak, koji je samim tim ponovo prošao kroz sve. I to četvrti put.

 

- Dečak je konstantno kod nas na psihološkoj podršci u Fondaciji i radi sa našim ljudima. S obzirom na to kakav je pakao prošao, i da je juče svedočio četvtri put, dakle davao iskaz četvrti put, a svi koji rade sa  žrtvama znaju koliko je to dodatna trauma za njih, on je sve to hrabro odradio. On jeste bio u skrin sobi, nije se direktno susreo sa optuženim, ali je opet prolazio kroz isto.

- On je, u međuvremenu, zaista mnogo ojačao radeći sa psiholozima, i iako je vraćanje na isto veliki teret, on je to, zaista, hrabro odradio. Dečak danas ima 16 godina. Svi su u timu zadivljeni time kako dečak živi posle teške tragedije i traume koju je preživeo. Zato sam napisao da je utisak svih utisaka hrabrost jednog deteta - rekao je Jurić za "Telegraf.rs".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR