Glas Javnosti

Nastavlja se potraga za dečacima u Apatinu, na terenu ronioci Žandarmerije

Hronika
Autor: Glas javnosti

Na obali Dunava u Apatinu dva dana traje intezivna pretraga priobalja reke za dvojicom dečaka nestalih u ponedeljak u blizini kajakaške kućice. Dečaci P. B. (10) i A.M. (11) viđeni su poslednji oko 14 časova, od kada im se gubi svaki trag.

Prema poslednjim informacijama nestale dečake Patrika B. (10) i Antonija M. (11) poslednji put video je njihov drugar, koji je sa njima juče bio na Dunavu, ali se vratio kući oko 14 časova od kada se i nestaloj deci gubi svaki trag.

 

Na obali blizu kajak kućice pronađene su stvari koje pripadaju nestaloj deci - bicikli i obuća, što je potkrepilo sumnje da su deca upala u reku. Porodice su od sinoć  na licu mesta, ronioci srpske žandarmerije obavljaju potragu. Sestra jednog od nestalih dečaka kaže da njen mlađi brat nije bio plivač.

"Imamo iskustva kao profesionalni ronioci i ovaj deo Dunava je veoma opasan, apelujemo da se deca ne približavaju reci, vodostaj je visok, zaista treba biti jako obazriv“, kaže Dunav je u ovom delu veoma opasan, potragu otežava visok vodostaj" kaže Zoran Stojanović, DPA-Apatin. 

Pored policije i ronilaca pretragu reke i okolnog područja, obavljaju sa čamcima ribočuvari Vojvodinašuma, a u toku je analiza video –nadzora koji bi trebao da pomogne u istrazi. Očajni roditelji i rođaci nadaju su se da će dečaci biti pronađeni živi.

Glas javnosti/R06S



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR