Glas Javnosti

NASTAVAK AFERE: UHAPŠEN POMOĆNIK GRADONAČELNIKA, evo šta kažu u tužilaštvu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pomoćniku gradonačelnika Leskovca Perici Gavriloviću i Aleksandru Stojanoviću je na predlog tužilaštva, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, određen pritvor.

Iz Višeg javnog tužilaštva, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupšcije u Nišu danas je potvrđena informacija da su pomoćnik gradonačelnika Leskovca Perica Gavrilović i Aleksandar Stojanović u pritvoru, a da su ostalih osmorica predsednika mesnih zajednica pušteni da se brane sa slobode.

Iz tužilaštva kažu da se A.K.,D.S., V.S.,LJ.Ž.,V.B.,M.S.,N.S. I Č.J., bili pritvoreni zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, te da su na predlog tužilaštva nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode.

Perici Gavriloviću i Aleksandru Stojanoviću je na predlog tužilaštva, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, određen pritvor. I oni se terete za zloupotrebu službenog položaja.


Podsetimo, početkom aprila uhapšeno je 7 predsednika mesnih zajednica u Leskovcu i jedno odgovorno lice preduzetničke radnje iz Grdelice zbog sumnje da su oštetili budžet Leskovca za preko 7 miliona dinara, a tada su predstavnici opozicije tvrdili da je u sve umešan i pomoćnik gradonačelnika Leskovca.

Dva i po meseca kasnije je Gavriloviću određen pritvor.

Ipak, iz Tužilaštva ne preciziraju da li je osumnjičen za ovu „aferu atarskih puteva“, odnosno zloupotrebu novca iz budžeta grada vezano za atarske puteve u mesnim zajednicama u grdeličkom kraju..

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kazao je za Rešetku da je za hapšenje čuo od Gavrilovićevog sina.

“Došao je Peričin sin i rekao mi da je njegov otac u pritvoru. Sem te informacije koju sam dobio od njegovog sina i onoga što čitam u medijima, ja nemam drugu informaciju”, rekao je Cvetanović.

Napomenuo je i da Gavrilovićeva greška, odnosno umešanost, još nije dokazana, i da proces traje, pa da treba biti strpljiv i videti do kraja šta će se dokazati.

Glas javnosti/Rešetka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR