Glas Javnosti

'NARKO SAGA': Beogradska policija uhapsila DILERA koji je vodio posao i sa ŽENOM i sa LJUBAVNICOM 

Hronika
Autor: Glas javnosti

U uspešnoj akciji policije u Beogradu uhapšena je grupa od osam dilera među kojima je vođa grupe sarađivao i sa ženom i sa ljubavnicom u prodaji i proizvodnji narkotika.

Policija je juče u u spektakularnoj akciji uhapsila osam osoba zbog sumnje da su prodavale drogu, koju su zakopavale, a njihove mušterije dolazile su na ta mesta, uzimale narkotike i tu ostavljale novac!

Prema nezvaničnim informcijama uhapšeni su vođa grupe Petar R. (34), njegova žena Jelena (35) i ljubavnica Sanela T. (22).uhapšena Sanela T. je sestra od strica Smaila Tarića, muškarca kome je pre 12 godina odsečena glava u Beogradu.

U više odvojenih akcija policije u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštvom za organizovani kriminal, privedeni su i Dušan B. (31), Uroš D. (33), Nebojša P. (30), Slobodan Đ. (50) i Mladen G. (40).

Policija ih dugo pratila

- Policija je osumnjičene već neko vreme pratila i nakon teškog operativnog posla uspela je da raskrinka kriminalnu grupu. Osumnjičeni su pripadnici dve grupe, u jednoj grupi je pet članova, dok su u drugoj tri. Radili su Beogradu, ali su prodavali drogu u još nekim mestima po Srbiji - kaže izvor.

Navodno, uhapšeni su se sastali u martu ove godine i do danas prodali većem broju lica oko pet kilograma heroina.

- Oni su na dva načina prodavali drogu. Članovi ovih grupa zakopavali su heroin, amfetamin i kokain u staklenim i plastičnim posudama na unapred obeleženim mestima, gde su ih kupci inače, sitni lokalni dileri, preuzimali i tu ostavljali novac - kaže izvor i nastavlja:

- Što se tiče drugog načina distribucije narkotika, obavljali su ga organizatori ovih grupa ili pak visokorangirani članovi i oni su drogu prodavali samo krupnim zverkama i u velikim količinama. Zanimljivo je i to da ovu drogu nisu zakopavali, nego je išla direktno iz ruke u ruku.

Zaradili na desetine hiljada evra, a niko nema dosije

Osumnjičeni su zaradili desetine hiljada evra, ali niko od njih nije imao veći dosije u policiji.

- Policija je pretresla osam stanova i četiri vozila koje su osumnjičeni koristili. Takođe, pronađeno je oko 14 kilograma amfetamina, oko 1,7 kilograma heroina, manja količinu kokaina i oko tri kilograma smese za mešanje - kaže izvor.
 
- Zaplenjeno je oko 28.000 evra i sumnja se da je novac zarađen upravo od droge. Navodno je Petar R. šef organizacije, dok je uhapšena Jelena njegova vanbračna partnerka, s kojom ima ćerku, a Sanela je navodno njegova švalerka. Njima se na teret stavlja da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - navodi izvor.

Brutalno ubistvo Smaila Tarića

Smailu Tariću, čija je sestra Sanela juče uhapšena 2008. godine odsečena je glava mačetom, a telo raskomadano. Ovo stravično ubistvo šokiralo je tada Srbiju.

- Odrubljena glava Tarića pronađena je u crnoj plastičnoj kesi 22. avgusta 2008. na Bulevaru kralja Aleksandra posle anonimne dojave upućene beogradskim medijima, dok je policija sutradan u donjem delu Karađorđevog parka, preko puta Veterinarskog fakulteta, pronašla i Tarićevo telo u žbunju - rekao je tada izvor.

 Za ovaj zločin osuđeni su Velibor Bakić (36) na 20 godina i Milan Rašić (36) na 18 godina zatvora.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR