Glas Javnosti

NAJCRNJA STATISTIKA: Prošle godine u saobraćajnim nezgodama poginule 553 osobe

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Srbiji, u saobraćajnim nezgodama lane su poginule 553 osobe, među kojima i 13 dece, a godišnje se dogodi 30 odsto više nesreća nego u državama EU, upozorili su nadležni.

Apelovali su, tokom kampanje o bezbednosti saobraćaja ministarstva unutršnjih poslova (MUP) na beogradskom Sajmu automobila na sve da poštuju saobračajne propise, saopštio je MUP.

Predstvanik Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović je kazao da su lane poginule 553 osobe, među kojima i 13 dece, te apelovao na sve da se u saobraćaju odgovorno ponašaju, prenosi N1.


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je ponovio da će u Srbiji ove godine biti završeno oko 100 kilometara puteva i da „neće imati vrednost“ ukoliko ljudi na njima ginu.

„Neophodno je da svi zajedno vodimo računa o bezbednosti i kulturu saobraćaja podignemo na viši nivo“, kazao je on.

Dodao je da Srbija ima 30 odsto više saobraćajnih nezgoda nego zemlje EU, kao i da se godišnje dogodi oko 34.000 saobraćajnih nesreća.


U okviru preventivne kampanje unapređenja bezbednosti saobraćaja predstavljena je oprema saobraćajne policije i kroz simulaciju nezgoda ukazano na važnost poštovanja propisa.

Štand su obišli ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, predsednik Auto moto saveza Srbije Dragan Stojić i drugi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR