Glas Javnosti

NAJBOLJA FILIPOVA DVA DRUGA TAKOĐE IZVRŠILI SAMOUBISTVO! Misterija smrti u Banjičkoj šumi, a neko je snimao sahranu iz daljine

Hronika
Autor: Glas javnosti

Smrt Filipa Stevanovića (27) koji se navodno sam polio benzinom i zapalio u Banjičkoj šumi u Beogradu potresla je javnost, a ovaj slučaj obavijen je crnim velom misterije od samog početka.

U prvi mah se pričalo da je iza njegove smrti neka sekta, potom da je sa njim bilo još osoba koje su ga naterale da to uradi, kao i to da ga je neko ubio.

Niz neobičnih događaja na njegovoj sahrani podstakli su sumnje da u ovom slučaju ima "nešto više" od samoubistva.

Filip je tog kobnog 23. septembra umesto da ode na voz, otišao u Banjičku šumu. U 17 časova je pozvao policiju, a potom i Hitnu pomoć. Razgovor sa Hitnom trajao je više od 4 minuta. Potom je ponovo pozvao policiju, a onda je policija pozvala njegove roditelje, Zorana Stevanovića i Dragicu Tomić. Iz MUP-a su, kako oni kažu, pitali: "Da li vaš sin nas zaje*ava", jer su primili poziv da je u šumi i da se zapalio.

Policija prvi put nije uspela da pronađe Filipa, ali su ga drug i drugarica odmah pronašli, što je probudilo sumnje.

 

Na sahrani su bili i pomenuti drug, ali i drugarica koja ga je pronašla u šumi. Majka kaže da je sahranu neko snimao.

- Na grobu mog sina nađene su karte, ali to nisu tarot karte, kao što su pisali svi, to su karte za društvene igre, "jugio" karte. To mu je možda ostavio neko od drugova kod krsta. Pisali su da iza svega stoji neka sekta... Ne znam stvarno šta da kažem, ja to prvi put čujem. Ono je bilo strašno je to što je neko iz daljine snimao sahranu - kaže majka kroz suze.

Kako je njegova majka ispričala Filipova dva druga počinila su samoubistvo u poslednje dve godine i obojica su išli u Matematičku školu, ali da su obojica imali probleme, jedan finansijske, drugi poslovne.

- Bio je dete za primer. On je bio izuzetno zreo i pametan za svoje godine. Sumnjam da je želeo ovako nešto iz čista mira da uradi, možda ga je neko ucenio. Bolje da je bog nas uzeo nego što je njega. Ne znam kako ću ovo da preživim. Filipova dva druga su izvršila samoubistvo pre dve ili tri godine. Njih dvojica su čak sedeli u istoj klupi. Bili su mu dobri drugovi, mada je Filip sa svima bio dobar. Nije mu bilo jasno zašto su digli ruku na sebe - kaže majka i dodaje da je njen sin treći učenik matematičke škole koji je preminuo na takav način i da joj to izaziva sumnju.

Kako kaže, nikada joj ne bi palo na pamet da je i njen sin sposoban da uradi tako nešto, "pogotovo jer nije imao razloga za to".

 

- On je bio skroman mladić. Tog dana je krenuo kod lekara, imao je povredu na ruci, objasnio mi je da je dizao nešto teško, naterala sam ga da ide kod lekara. Ali on je otišao u Banjičku šumu - dodaje.

Želi pojašnjenje
Da li su samoubistva njenog sina i dvojice njegovih prijatelja iz škole povezana, ona ne zna, ali bi, kako kaže, volela da sve to razjasni do kraja.

- Filip je bio uspešan, osvajao je nagrade na raznim takmičenjima, a opet bio skroman. Dobijao je po nekoliko desetina hiljada dinara nagrade, trebalo je da učestvuje i u superfinalu kviza "Slagalica". Bio je pažljiv prema svima, pisao je pesme, svakoj drugarici je čestitao rođendan i kupovao ruže. Ne znam šta bih rekla. Ima dosta nelogičnosti u vezi sa celim slučajem. Iskreno se nadam da ću saznati šta mi se desilo s detetom - kroz suze majka Filipova.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR