Glas Javnosti

NADRILEKARKA IZ SRBIJE UHAPŠENA U HRVATSKOJ: Ubrizgavala dermalne filere pacijentkinjama bez potvrde o radu za strance!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Olgica Lončar (47), nadrilekarka iz Srbije, privedena je u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj prošle nedelje.

Ona je privedena nakon što su je inspektori uhvatili kako u jednom kozmetičkom salonu u susednoj državi pruža usluge bez potvrde rada za strance.

Lončareva je ubrizgavala dermalne filere pacijentkinjama bez potvrde rada za strance. Nakon saslušanja u policijskoj stanici u Slavonskom Brodu Olgica Lončar je puštena iz pritvora. Po povratku u Srbiju, nakon pretresa na carini, zaplenili su joj medicinske preparate za koje nije imala potrebnu dokumentaciju, i sprovedena je u pritvor, piše Blic. 

Podsećamo, Olgica Lončar jedan je od nadrilekara protiv kojih su klijenti iz Srbije u junu ove gdoine podneli prijave zbog nestručnog izvođenja zahvata, za koje, kako se sumnja, nisu imali kvalifikacije. Ljudima su ostajale užasne posledice, dok je pojedinima i narušeno zdravlje

 

Krivičnu prijavu protiv Olgice Lončar i njeno dvoje saradnika iz salona "Solotubeleza" Trećem osnovnom tužilaštvu tada je podnelo Udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije "SESIAM", nakon čega je ovo tužilaštvo naložilo policiji prikupljanje svih potrebnih dokaza kako bi se odlučilo po prijavi.

Lončareva se sumnjičila da je bez ikakve diplome medicinskog ili stomatološkog fakulteta obavljala medicinske zahvate nad ženama koje su dolazile na tretmane hujalurnom u njen salon na Novom Beogradu. Navodno, iako nije upisana u registar lekarske komore, Lončareva je putem instagram naloga "Solotubeleza" nudila usluge izbeljivanja zuba, ruskih usana, tretmana hujaluronom.

 

U krivičnoj prijavi se navodi da je osumnjičena menjala adresu svojih salona kako bi izbegla kontrolu inspekcija, a upitno je i na koji način je nabavljala botoks, hujaluron jer "ovlašćeni distrubuteri vrše isporuku ovih preparata samo nakon dozvole inspekcije Ministarstva zdravlja".

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR