Glas Javnosti

Nadležni organi gluvi na nasilje

Hronika
Autor: Glas javnosti

Iako je nasilje postalo nešto sa čim se svakodnevno susrećemo, nadležni organi tvrde da se radi na suzbijanju nasilja. Pitamo se, šta oni čine kako bi zaštitili svoje građane i njihovu bezbednost podigli na viši nivo.

Nedavno su se u Velikoj Plani dogodila dva stravična prebijanja sa jednim smrtnim ishodom. Reč je o tinejdžeru Stefanu Filiću koji je nakon prebijanja ispred kluba "Brodolom", podlegao povredama nakon 30 sati provedenih u komi. Još jedan mladić je pretučen drvenom palicom, pa su stanovnici ovog mesta uplašeni za svoju sigurnost i traže odgovor od nadležnih šta se može preduzeti kako bi se zaštitili građani.

Podsećamo, maturanta srednje Ekonomsko-ugostiteljske škole "Vuk Karadžić", Stefana Filića su 2. februara na smrt pretukla dvojica mladića. Nikola B. (21) i Mitar P. (21) pretukli su ovog mladića, koji je u palanačku bolnicu doveden bez vitalnih funkcija. Protiv ove dvojice nasilnika podignuta je optužnica Višeg javnog tužilaštva u Smederevu. Na teret im se stavlja teško ubistvo, za koje je predviđena kazna od najmanje deset godina, pa do doživotne robije. Nakon ovog slučaja, nadležni su najavili pojačanu kontrolu i detaljniji rad na ulicama. Međutim, ubrzo se dogodio još jedan incident. Naime, unuk poslanika SNS Živana Đurišića sa još jednim licem prebio je drvenom palicom jednog mladića. Sve se odigralo u kafiću "Hunter House", a zaposleni nisu reagovali niti slučaj prijavili policiji. Nasilnici su kasnije uhapšeni i terete se da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje. Predsednik opštine Velika Plana, Igor Matković, tvrdi da je Gradska opština formirala komisiju koja radi  na suzbijanju nasilja u ovom gradu. 

Nakon smrti Stefana Filića, Skupština opštine Smederevska Palanka dala je predlog da radno vreme ugostiteljskih objekata bude do ponoći petkom i subotom, a da noćni klubovi rade do dva časa posle ponoći. Lokalne vlasti zabranile su prodaju alkoholnih pića od 22 do 6 sati ujutru u svim trgovinama. Ali, šta je sa bezbednošću građana i kako je poboljšati, ostaje nerazjašnjeno.

Izvor: Direktno.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR