Glas Javnosti

Nadletao svoje selo, PILOT PRE TRAGEDIJE POSLAO RODITELJIMA PREPOZNATLJIVU PORUKU ali nije uspeo da uzleti!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Avion MIG 21 se srušio jutros oko 9 časova u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, a avionom je upravljao pilot Zvonko Vasiljević.

Nesrećni pilot (43), inače, rodom je iz sela Donja Borina i, kako navode članovi njegove porodice, poginuo je malo pošto je nadleteo svoje selo i porodičnu kuću.

Vasiljević je radio na aerodromu u Lađevcima kod Kraljeva gde je upravljao avionom Orao, da bi prešao na Batajnicu kao trenažni pilot na MIG-u 21. Odatle je i poleteo jutros.

Zvonko je samo sat ranije najavio roditeljima da će preleteti avionom iznad kuće.

- Zvonko je pravio krug iznad mesta u kom je odrastao. Roditelji su znali da će prelatiti iznad kuće. Sat ranije im je najavio da ce proći ovuda. Čuo sam zvuk kojim je pozdravljao roditelje. Da li je to bio pozdrav za budućnost... Spuštao se ka zemlji kružeći, pošao je da se vrati gore, ali nije uspeo... Desilo se šta se desilo... Sve sam to video - ispričao je komšija Čedomir Andrić za Telegraf.rs.

I dodaje da je u kući pored Zvonkove ziveo njegov stric koji je isto bio pilot, a koji je poginuo pre nekoliko godina.

- On je bio moj školski drug. Pao je sa ploče kad je bio kod neke familije kojima je pomagao da je betoniraju... - rekao je sagovornik.

Foto: Tanjug

- Pola sata pre leta, Zvonko me je pozvao, rekao mi da izađem na terasu da će leteti iznad naših kuća - priča za "Novosti" majka Mara.

- Čekala sam ga "kao ozeblo sunce", on je naš ponos i dika u svakom smislu i kao dete, i kao čovek i kao pilot. Šta se, u međuvremenu, desilo ne znam - dodaje majka.

- Zvonkov stric je bio veteran, iskusan pilot i bio je u ratu na prostorima bivše Jugoslavije. Zvonko je od njega nasledio ljubav prema letenju. On je još kao dete govorio da će da bude pilot. Drugo zanimanje ga nije interesovalo. Bio je jedan od najboljih studenata, a posle i pilota. Zvonko je prošlog meseca bio na odmoru i bas je bio u selu. Bio je mnogo vezan za selo - kazao je jedan od prijatelja koji je u neverici i jos uvek ne prihvata da Zvonka vise nema.

 Iz kuće preminulog čuje se kuknjava koja odzvanja celom ulicom, primetili su naši reporteri.

Mesto je prazno, ulicom retko ko prolazi. Oni koje su zatekli, hodaju oborene glave. O preminulom komšiji izgovaraju samo reči hvale, suznih očiju.

Foto: Facebook/Printscreen

- Bio predivan čovek. O njemu samo sve najbolje. Ne mogu da shvatim zašto se tako divnim ljudima dešavaju tako loše stvari - kazala je jedna komšinica, teško govoreći od šoka.

Na FB profilu Vasiljevića nalazi se upravo njegova fotografija i fotografija MIG-a 21. U komentaru ispod fotografije aviona napisao je “55 godina kod nas i dalje na prvoj liniji!“.

(Glas javnosti/Telegraf/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR