Glas Javnosti

NA PRELAZU GRADINA ZAPLENJENO 53.000 EVRA: Majka i sin u donjem vešu i torbama krili novac!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Danas na izlazu prelaza Gradina carinici su u saradnji sa policijom, zaplenili 53.500 evra, koliko su preko dozvoljenog limita od po 10.000 evrfa pokušali da prokrijumčare majka i sin.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu pristigao „folksvagen amarok“ austrijskih registarskih oznaka, kojim su majka i sin, austrijski državljani turske nacionalnosti, putovali ka svojoj matičnoj zemlji.

Upitani da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, putnici su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i po 7.000 evra.

 

Međutim, najpre je u ličnoj torbi 33-godišnjeg sina pronađeno 23.500 evra, da bi potom i u postavi ranca njegove 60-godišnje majke bilo otkriveno još 20.000.

Carinici su najpre napipali svežanj novčanica ispod postave na dnu njenog ranca, nakon čega ga je putnica sama izvadila, pošto je prethodno rašila postavu u koju je zašila novac.

 

To ni približno nije bilo sve. Ličnim pretresom je kod majke u donjem vešu pronađeno još 30.000 evra i to u brushalteru čije su obe korpice bile napunjene sa po 10.000 evra, ali i u neobičnom pojasu napravljenom od unihop čarape koja je bila ispunjena sa 10.000 evra i zakačena za dugme od pantalona.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR